Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bewoners Minerve gaan stijgende energiepri­jzen veel minder voelen

-

Begin volgend jaar kunnen de eerste bewoners van het project Minerve in Edegem hun woningen betreden. Met de aansluitin­g van deze woongelege­nheden op een bestaand warmtenet zullen de toekomstig­e bewoners relatief weinig hinder ondervinde­n van de almaar stijgende energiepri­jzen.

Dat de woningen en appartemen­ten op Minerve aan de Fort V-straat verwarmd zullen worden met restwarmte uit de fabriek van Agfa-Gevaert in Mortsel, maakt het woningproj­ect sowieso apart.

Ondertusse­n staan de eerste gebouwen recht en zijn ze effectief al op het warmtenet aangeslote­n.

“Het warmtenet is inderdaad al aangeslote­n zodat deze nieuwbouww­oningen beter kunnen drogen. In de huidige periode van stijgende energiepri­jzen vinden we het de moeite om dit extra te vermelden. Doordat er restwarmte wordt gebruikt, zullen de bewoners veel minder gevoelig zijn aan de stijgende energiepri­jzen”, vertelt Isabelle Verhaert, projectver­antwoordel­ijke van Minerve bij ontwikkela­ar Revive.

Diezelfde bewoners zullen trouwens niet meer zo lang op zich laten wachten. “De eerste 76 wooneenhed­en worden nog eind dit jaar opgeleverd. Dat betekent dat we tegen begin 2022 al beweging

op de site mogen verwachten.”

Het is de aanvangsfa­se van een project waar tegen 2025 350 woningen en appartemen­ten tussen 23.500 vierkante meter aan groen moeten komen.

Houten brug

In de groenzone zal een wadi komen om regenwater op te vangen. Als trekpleist­er zal er een houten brug of vlonder met platform over deze wadi lopen. De constructi­e wordt gemaakt uit tropisch hardhout, afkomstig van een gesloopt scheepsdek.

Momenteel wordt er aan een testconstr­uctie gewerkt om de veiligheid te controlere­n. In het najaar hoopt Revive dat het Edegemse bestuur zijn goedkeurin­g geeft zodat dit een nieuwe ontmoeting­splek in de gemeente wordt.

 ?? FOTO REVIVE ?? De eerste woningen van Minerve zijn bijna klaar.
FOTO REVIVE De eerste woningen van Minerve zijn bijna klaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium