Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ginds kan ons hetzelfde overkomen”.

Ook Simon Mignolet beseft dat De Bruyne en co geen kind hadden aan blauw-zwart

- JUNIOR VERBEEKE

Voetbal van een andere planeet. “Geen drie supersterr­en met acht jongens daarachter, wel een volledige wereldploe­g”, klonk het na de match. Club Brugge werd gewurgd door Manchester City, al hield daar geen enkele Bruggeling rode kaken aan over. “We hebben gewoon gekregen wat we verdienden”, aldus Simon Mignolet.

Vijf om de oren, maar het konden er gerust tien geweest zijn. Simon Mignolet mocht het komen uitleggen na het pak slaag tegen Manchester City, maar de doelman kon wel een en ander relativere­n. “We moeten niet meer ontgoochel­d zijn met vijf tegengoals dan met twee tegengoals”, onderstree­pte Mignolet. Als hij er een paar keer niet zijn hand of voet had tegen gezet, waren het er een pak meer. “We hebben inderdaad nog erger kunnen voorkomen. Natuurlijk ben ik ontgoochel­d, maar je moet wel een en ander in de context zien. Het is nu zaak om de juiste lessen uit deze match te trekken. Dat gaat dan om onze prestatie, maar ook over hun match en de kwaliteite­n die ze hebben. En dan moeten we concludere­n dat we gewoon hebben gekregen wat we verdiend hebben.”

Wereldelft­al

Een kat-en-muisspelle­tje zonder weerga, waarbij Club langzaam gewurgd werd door de machine onder

leiding van Kevin De Bruyne. “Zo lang het 0-0 bleef, kon het geloof nog een beetje blijven. Bij ons, maar ook bij de fans. Maar niet na de 0-2 aan de rust. Toen hadden ze alle controle over de wedstrijd en speelden ze die met hun kwaliteite­n gewoon rustig uit. Daar viel nu eenmaal weinig aan te doen. Manchester City is een wereldelft­al, dat is iets helemaal anders dan een ploeg met drie wereldster­ren en acht andere jongens”, doelde Mignolet op Paris Saint-Germain. “Dit was het totaalplaa­tje. Ze waren allemaal goed, er was ongelofeli­jk veel beweging voorin. Het was de eerste keer dat we een ploeg van dit niveau moesten bekampen. Elke fout werd afgestraft en wij konden daar heel weinig tegenover zetten.”

Na de driepunter in Leipzig begon Club zowaar te geloven in een ongelofeli­jke tweede plaats, gisteravon­d was dat toch al een pak minder. Voetjes op de grond en hopen dat het in Manchester allemaal wel meevalt over twee weken. “Je kan wel een plannetje opmaken en bepaalde dingen bijsturen. Dat is één zaak. Maar dan nog kan het gebeuren dat hetzelfde scenario zich daar nog eens voordoet”, aldus Mignolet. “Maar overwinter­en in de Champions League? Dat is een heel ander verhaal. Het is niet aan ons om daarover te praten. Wij moeten ons focussen op de volgende wedstrijd en kijken waar we dan belanden. We hebben het goed gedaan met die vier op zes tijdens de eerste twee matchen, nu eens verliezen is geen schande. En nogmaals: dan maakt het zelfs niet uit met hoeveel tegengoals dat is.”

Hoe Club Brugge die match in het Etihad Stadium dan gaat benaderen? “Natuurlijk wordt het opnieuw moeilijk, maar dat wil niet zeggen dat we niet moeten proberen om toch een resultaat te halen”, merkte Mignolet op. “Het heeft geen zin om terug te denken aan het resultaat van vanavond. Kijk naar PSG twee jaar geleden: ook toen verloren we thuis zwaar en hebben we daar bijgestuur­d. Al wil ik die vergelijki­ng eigenlijk niet graag maken: Manchester City is nu zoveel beter dan de ploeg van PSG van toen. Daarom wordt de terugmatch ook een aartsmoeil­ijke opdracht.”

 ?? FOTO AFP . ?? Mignolet stopt hier Cancelo - goed voor het eerste doelpunt - af.
FOTO AFP . Mignolet stopt hier Cancelo - goed voor het eerste doelpunt - af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium