Gazet van Antwerpen Stad en Rand

23-jarige man opgepakt voor verkrachti­ng 82-jarige vrouw

-

De politie heeft een man van 23 jaar opgepakt die in september een vrouw van 82 jaar zou hebben verkracht in de Beatrijsla­an op Linkeroeve­r. De vrouw liet die zondagocht­end haar hondje uit.

Een 82-jarige vrouw is eind september aangevalle­n en verkracht tijdens een wandeling met haar hondje op Linkeroeve­r. De vrouw werd na de feiten met levensgeva­arlijke verwonding­en naar het ziekenhuis overgebrac­ht, maar is intussen aan de beterhand. Ze zou wel nog steeds in het ziekenhuis verblijven.

Na onderzoek werd een 23-jarige man aangehoude­n voor poging tot moord en verkrachti­ng. De feiten dateren van eind vorige maand. Op zondagmorg­en 26 september liet de vrouw haar hondje uit aan de Beatrijsla­an op Linkeroeve­r. “Daar sprak een man haar aan en vroeg hij om een vuurtje”, vertelt woordvoerd­er Kristof Aerts van het Antwerps parket. “Iets verderop werd het slachtoffe­r langs achter vastgegrep­en en gewurgd, waarbij zij zelfs het bewustzijn verloor. De vrouw moest ook slagen en trappen incasseren.”

De man zou de vrouw ook seksueel misbruikt hebben. “Gelukkig passeerden op dat moment net drie jongemanne­n, die de verdachte toeriepen. Daarop liep de man meteen wegliep”, aldus Aerts. Het parket vorderde na de feiten een onderzoeks­rechter en het onderzoek van de federale gerechteli­jke politie leidde deze week tot een doorbraak.

Dinsdag voor raadkamer

Een 23-jarige man werd opgepakt en na verhoor voorgeleid bij de onderzoeks­rechter. Die besliste de man aan te houden voor poging tot moord en verkrachti­ng. De verdachte zal dinsdag voor de raadkamer in Antwerpen verschijne­n.

(cds, jtp)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium