Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Priske hield zijn belofte tegen Fenerbahçe, maar de terugmatch wordt nóg belangrijk­er”

-

Met een verrassend offensieve start en een mooie remonte na de rust graaide Antwerp donderdaga­vond een puntje mee uit Istanboel. Stamnummer 1 veegde zo de nul van het bord, al schoot het in groep D van de Europa League voorlopig niets op. “De terugmatch tegen Fenerbahçe wordt nóg belangrijk­er”, beseft onze huisanalis­t Patrick Goots.

Antwerptra­iner Priske koos met Frey en Samatta voor twee spitsen en zag zijn ploeg de eerste twintig minuten vrank en vrij voor de dag komen. “Priske hield zijn belofte door voor het offensief te kiezen”, kijkt Goots terug op het 22 gelijkspel. “Zijn ploeg realiseerd­e een doelpunt van uitstekend­e makelij. Dat Antwerp naarmate de eerste helft vorderde de wedstrijd uit handen gaf, viel te verwachten. Met het fanatieke publiek erachter konden we vaststelle­n dat Fenerbahçe gewoon een sterke ploeg is.”

De negentienv­oudige Turkse landskampi­oen ging uiteindeli­jk met een voorsprong rusten, weliswaar geholpen door enkele fouten in de Antwerpse achterhoed­e. “De Laet speelde centraal een goede wedstrijd, op een positie die hem beter ligt. Maar dat kon niet gezegd worden van Bataille en Almeida (die allebei een penaltyfou­t veroorzaak­ten, red.)

Ook Vines had het moeilijk, al ben ik voor hem mild, omdat die jongen lange tijd niet speelde. Wat me ook opviel, was dat Antwerp duelkracht miste tegen de geblokte Turken, die er soms stevig invlogen. Dat is het verschil tussen Belgisch en Europees voetbal. Mannen als Haroun en Seck hadden in zo’n match niet misstaan.”

Priske wisselde zijn ploeg op vier posities ten opzichte van de nederlaag bij Zulte Waregem. “Dat man in vorm Benson op de bank zat, vond ik verrassend. En in plaats van Dessoleil had ik Almeida eruit gehaald. Balikwisha viel dan weer zéér goed in. Je zou denken dat die laatste dan zondag start, maar gezien de vele wisselopti­es vooraan valt het niet te voorspelle­n. Ik verwacht dat Priske ook tegen Club Brugge zal roteren.”

Het punt waarmee Antwerp uit Turkije terugkeerd­e, was goed voor het vertrouwen, maar te weinig in de jacht op Europese overwinter­ing. “Daarom wordt de terugmatch tegen Fenerbahçe over twee weken cruciaal. De derde plaats pakken, die recht geeft op een stek in de Conference League, moet met deze ruime kern toch minstens de ambitie zijn. Voor Antwerp was het ook beter geweest dat Olympiacos in Frankfurt was gaan winnen. Nu moet je eigenlijk al 9 op 9 pakken om ook voor de tweede plaats nog in aanmerking te komen.”

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP
 ?? ?? PATRICK GOOTS
PATRICK GOOTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium