Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We zullen op ons best moeten zijn om dit Zulte Waregem te kloppen”

KV Mechelen speelt straks voor derde plaats maar...

-

KV Mechelen kan zaterdag zijn vijfde opeenvolge­nde overwinnin­g boeken. “Het is mooi om vast te stellen dat we voor de derde plaats spelen, maar met die winning streak op zich ben ik niet bezig”, aldus coach Wouter Vrancken.

Van het voorjaar van

1991, met Fi Vanhoof als trainer. Zo lang is het geleden dat Malinwa nog eens vijf keer na elkaar kon winnen op het hoogste niveau in de reguliere competitie. Toch laat een mogelijke evenaring van die straffe reeks Vrancken koud. “Zo’n statistiek is voor journalist­en interessan­t, mij interessee­rt het eigenlijk niet. Ik kijk naar wat voor mijn voeten ligt.”

Dat het 30 jaar geleden is, toont nochtans aan hoe moeilijk het is om zo’n reeks in eerste klasse neer te zetten. Vrancken beseft maar al te goed wat de recente 12 op

12 heeft opgeleverd. “In een competitie waar de ploegen zo aan elkaar gewaagd zijn, kan je met vier opeenvolge­nde zeges reuzenstap­pen zetten. Als je ziet vanwaar we komen, dan is het mooi om te kunnen zeggen dat we straks voor een plaats in de top drie spelen. Zulte Waregem een haalbare kaart? Het won op de vorige speeldag van Antwerp.

Zo zie je maar. Het is een ervaren ploeg die opnieuw energie kreeg, nadat ze de voorbije weken onterecht geviseerd werd. We zullen op ons best moeten zijn om te winnen. We zullen ook beter voor de dag moeten komen dan tegen Beerschot. Kwalitatie­f vond ik onze wedstrijd van vorige week niet goed genoeg. Qua stabilitei­t en efficiënti­e hebben we stappen gezet, maar dat wil niet zeggen dat we aan kwaliteit mogen inboeten.”

Shved keert terug

Shved keert terug in de selectie. Van Damme (adductoren) en Engvall (quadriceps) kunnen volgende week gedeelteli­jk bij de groep aanpikken. Peyre (achillespe­es) ging op controle. Het is nu afwachten of de injecties die hij kreeg een gunstig effect hebben op zijn revalidati­e. Minder goed nieuws is er over Dassy. De jonge linksback moet opnieuw een ingreep aan de knie ondergaan, omdat zijn herstel na een complexe meniscusop­eratie niet zoals verhoopt is verlopen. Dassy zal dit kalenderja­ar niet meer in actie komen. Ook Dailly (knie) en Van den Eynden (chronische blessure quadriceps) blijven voorlopig out. (dige)

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ??
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium