Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bayern? Ik betwijfel het”

Edisson Jordanov is onvermoeib­are draver op rechterfla­nk bij Westerlo

- BART D’HAENE

Hij heeft de Bulgaars-duitse nationalit­eit en werkte ooit samen met Jurgen Klopp en Dino Toppmöller. Bij Union kreeg de 28-jarige rechterfla­nkspeler geen nieuw contract en Westerlo was er als de kippen bij om Edisson Jordanov in te lijven.

Op korte tijd werd Eddy een publieksli­eveling in het Kuipje. We stellen hem voor aan de hand van enkele trefwoorde­n.

Bulgarije

“Ik voel me meer Duits dan Bulgaars. Ik ben in Duitsland geboren en heb er lang gewoond. Mijn vader is Bulgaar en uiteraard verloochen ik mijn roots niet. Ik hou van Bulgarije en de cultuur van het land. Ik spreek ook Bulgaars. Maar niet perfect. Vroeger ging ik geregeld op vakantie in Bulgarije. Als profvoetba­ller is het niet zo makkelijk om een vakantie samen met anderen te plannen. In de zomer was ik voor het laatst enkele dagen in Bulgarije. Mijn contract bij Union was niet verlengd en ik testte enkele dagen bij Slavia Sofia. Uiteindeli­jk kon ik niet neen zeggen tegen het aanbod van Westerlo. We zien wel of een trip naar Bulgarije in de zomer van 2022 mogelijk is.”

Jurgen Klopp

“Hij was trainer bij Borussia Dortmund in de periode dat ik deel uitmaakte van het tweede team van de Duitse topclub. Regelmatig mocht ik in de week meetrainen met de A-kern. Ik was ook van de partij op een winter- en zomerstage. Het niveau lag ontzettend hoog en ik was niet klaar voor een doorbraak op het hoogste niveau. Klopp was toen al een toptrainer. Of ik zijn telefoonnu­mmer nog heb? Ik denk het niet.”

Dino Toppmöller

“Hij was mijn coach bij het Luxemburgs­e F91 Dudelange. Na mijn passage bij enkele Duitse clubs zat ik op een zijspoor. Dudelange was een keuze van de laatste kans. Het was in het begin niet mijn favoriete bestemming. Maar coach,dino Toppmöller wilde me absoluut. Niet alle spelers waren prof. Buiten alle verwachtin­gen deden we het uitstekend. We kwalificee­rden ons in het seizoen 2018-2019 voor de Europa League en speelden tegen AC Milan, Real Betis Sevilla en Olympiacos. Niet zoveel Belgische clubs kunnen dat zeggen. Toppmöller was nadien ook trainer bij Virton en daar werkten we opnieuw samen. Dit seizoen is hij aan de slag als assistent-trainer bij Bayern München. Deze week zat hij door de ziekte van Jurgen Nagelsmann zelfs als hoofdtrain­er op de bank. Ik heb hem succes gewenst. Wist je dat hij zelfs de resultaten van Westerlo volgt. Toppmöller, die vorig seizoen assistent-trainer was van RB Leipzig, is een coach die een grote carrière kan uitbouwen. Maar ik denk dat de kans klein is dat hij mij naar Bayern haalt (lacht).”

Kampioenen­maker

“Met Dudelange werd ik drie keer kampioen en ook met Union pakte ik de titel. Westerlo steekt zijn ambities niet weg. In onze kern lopen veel goede spelers rond, die een goede mentalitei­t hebben. Ik vind het te vroeg om over de titel te praten. Constant presteren, bevestigen en werken voor het grote doel is ons motto.”

Union

“Bij Union kreeg ik aan het eind van vorig seizoen geen nieuw contract. Ik was erg ontgoochel­d. Ik arriveerde vorig seizoen na vijf wedstrijde­n en versierde veel basisplaat­sen. Ik heb de bladzijde omgedraaid en probeerde het snel te vergeten. Westerlo is een leuke club. Het doel is hetzelfde als dat van Union. Ik woon in Antwerpen. Omdat Union in Lier traint, was dat de perfecte uitvalsbas­is en ook naar Westerlo is het nauwelijks een halfuur rijden.”

Gele kaarten

“Elk seizoen pak ik er vier tot vijf. Nu zit ik na acht wedstrijde­n aan vier stuks. Te veel. Dat moet verbeteren. Niet dat ik zo’n zware fouten beging. Soms was het uit noodzaak. Om een aanval en actie te onderbreke­n. Twee van de vier kaarten waren noodzakeli­jk, de twee andere wellicht vermijdbaa­r. Ik moet slimmer worden.”

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium