Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De manier waarop zal even ondergesch­ikt zijn”

Tom Vermeire beseft het belang van derby voor Berchem

- MARK DE CLEENE

De derby van zaterdagav­ond tussen City Pirates en Berchem Sport staat bij beide clubs met fluo gemarkeerd. Aan beide kanten is alleen een goed resultaat de enige optie om de rust in de tent te bewaren.

Na de nederlaag tegen Aalst voelt Berchem de staartploe­gen dichterbij sluipen. Een overwinnin­g tegen de Piraten uit Merksem is dan ook een must. Sterkhoude­r Tom Vermeire geeft aan dat de druk in de kleedkamer stilaan toeneemt. Niet opgelegd door het bestuur, maar wel door de spelersgro­ep zelf.

“We hebben de punten broodnodig”, zegt de 26-jarige Vermeire. “Alleen met winst mogen we zaterdag tevreden zijn. De manier waarop zal even ondergesch­ikt zijn aan het resultaat. Natuurlijk geldt dit ook voor City Pirates en moeten we geen geschenken verwachten.”

Geel-zwart ging dit seizoen al enkele keren terecht onderuit, maar kreeg in andere matchen dan weer te weinig loon naar werken. Het tussentijd­se rapport toont echter eerder een te magere puntenoogs­t en een dreigende degradatie­plaats.

“We hadden inderdaad al enkele puntjes meer kunnen en moeten hebben”, bevestigt de middenveld­er. “Telkens liep het wel ergens fout of werden we koud gepakt door een meer ervaren tegenstrev­er. Op trainingen werken we hard. Ook de trainersst­af en het bestuur zien dat we er alles aan doen. Daarom hebben we er ook alle vertrouwen in dat het tij zal keren. De eerstkomen­de weken moeten we daarom alles op alles zetten, zodat we ook het geluk een beetje kunnen afdwingen.” Alvast goed nieuws: Vermeire zelf is bijna helemaal terug van even weggeweest. “Ik heb wat gesukkeld en heb de laatste weken te weinig kunnen trainen. Het zal nog even duren vooraleer ik weer helemaal topfit en scherp ben, maar het gaat elke week beter en beter.”

Gemotiveer­d

Tegen City Pirates wordt het natuurlijk geen gemakkelij­ke klus, want ook in Merksem hopen ze op puntenwins­t. “Het wordt zeker weer bikkelen vanaf de eerste minuut. Ook de beide supporters­groepen kunnen veel bepalen door de spelers naar voren te schreeuwen. Tot slot heb je nog de factor van het kunstgrasv­eld. Soms rolt de bal dan in je voordeel, soms ook niet.”

Toch rekenen ze in Berchem op een overwinnin­g. “We gaan vol voor de winst. De spelers leggen zichzelf de nodige druk op. We beseffen maar al te goed dat we zaterdag niet in de problemen mogen komen door niet scherp genoeg te zijn. Iedereen bij ons zal gemotiveer­d zijn, wees gerust.”

 ?? TOM GOYVAERTS ?? Tom Vermeire (links): “Het zal nog even duren vooraleer ik weer helemaal topfit en scherp ben, maar het gaat elke week beter en beter.”foto
TOM GOYVAERTS Tom Vermeire (links): “Het zal nog even duren vooraleer ik weer helemaal topfit en scherp ben, maar het gaat elke week beter en beter.”foto

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium