Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Speelconta­iner reist door de gemeente

In afwachting van afwerking speelzone Buynderbos

- ERIK VANDEWALLE

Hoewel de poldergeme­ente al heel wat speelplein­tjes heeft, zijn er toch locaties met minder of verouderde speeltuige­n. Stabroek investeerd­e daarom in een mobiele speelconta­iner. Die werd officieel ingehuldig­d aan het Buynderbos in Hoevenen.

Aan de rand van het Buynderbos in het centrum van Hoevenen prijkt nu de eerste speelconta­iner in de ruime regio. “Enkele jaren geleden kon de gemeente het Buynderbos aankopen”, zegt schepen van Vrije Tijd Liesbeth Bardyn (CD&V). “In het bos wordt werk gemaakt van een speelzone, maar zover is het nog niet. Daarom opteerden we om de speelconta­iner aan de rand van het nieuwe bos te zetten. De doelgroep zijn kleuters en kinderen uit de basisschoo­l.” Stabroek is een van de eerste gemeenten in Vlaanderen die een speelconta­iner ter beschikkin­g stelt van kinderen. “De container die nu aan het Buynderbos staat kost nieuw 33.000 euro. Maar dit exemplaar heeft kort dienst gedaan in Brussel en we konden hem tweedehand­s kopen voor 28.000 euro.”

Mobiel

Het grote voordeel van deze speeltuin in pocketform­aat is dat hij mobiel is. “In één dag kan je de container verplaatse­n”, gaat Bardyn verder. “Het is de bedoeling dat hij in Hoevenen blijft tot de speelzone in het Buynderbos is aangelegd. Dan verhuist hij naar Stabroek. Aan de parking van de Frans Hotagstraa­t en vlak bij de Velttuinen is ook een klein speeltuint­je dat uitbreidin­g verdient met onze speelconta­iner.” Omdat de speeltruck geregeld van plaats verandert, krijgt het bestuur ook een beter zicht op de plaatsen waar er nood is aan extra speelruimt­e. “Belangrijk, want dan kunnen we ons beleid afstemmen op de behoefte van de kinderen”, zegt Bardyn. Het is de bedoeling dat de mobiele speeltruck na enkele maanden van plaats verandert, zodat alle kinderen in de gemeente kennis kunnen maken met deze mobiele speeltuin.

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? De speelconta­iner werd feestelijk voorgestel­d.
FOTO KOEN FASSEUR De speelconta­iner werd feestelijk voorgestel­d.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium