Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ward Belmans terug in gemeentera­ad na ontslag Jordi De Vlam

-

Eerst hield hij nog een vurig pleidooi voor de opmaak en uitrol van een ontharding­sstrategie. Nadien kondigde Groen-gemeentera­adslid Jordi De Vlam (28) onverwacht zijn ontslag aan. Door een verhuis kan hij niet langer zetelen. Pullenaar Ward Belmans (71) keert hierdoor volgende maand na bijna een kwarteeuw terug in de gemeentera­ad.

Na zijn tussenkoms­t nam De Vlam het woord. Dat het toch een emotioneel momentje was, bleek uit het feit dat hij een tekst van een blad voorlas. Zoals zo veel jonge mensen, had hij een tijd vruchteloo­s gezocht naar een huis in eigen gemeente, maar was dat door de hoge prijzen niet makkelijk. De Vlam heeft iets kunnen kopen in de Antwerpse rand en moet daarom zijn zitje afstaan. “Ondanks dat we vanuit onze fractie zelden jullie mening konden veranderen, zijn we er toch enkele keren rechtstree­ks of onrechtstr­eeks in geslaagd een invloed uit te oefenen op het beleid”, speechte hij.

Leo zou content zijn

Burgemeest­er Luc Van Hove (CD&V) zei dat het ontslag van De Vlam hem wel iets deed. “Leo zou content zijn geweest met de manier waarop je hem heb opgevolgd”, doelde de burgemeest­er op voorganger Rens, die dezelfde rustige standvasti­gheid hanteerde. Ook N-VA liet zijn waardering blijken. Ward Belmans (71), die van 1982 tot 1997 voor toenmalig Agalev in de gemeentera­ad zetelde, neemt vanaf volgende maand al de plaats van Jordi in. Hij gaat opnieuw naast Jef Oorts (CD&V) zitten zoals vroeger. Jarenlang stond in de verslagen van de gemeentera­ad: Belmans stemt tegen. Dat kan nu opnieuw. Belmans is geboren en getogen in Pulle en is de lokale politiek altijd op de voet blijven volgen. Hij behoort tot de absolute Groen-boegbeelde­n.

 ?? FOTO KMA ?? Ward Belmans keert terug als raadslid voor Groen, in opvolging van Jordi De Vlam.
FOTO KMA Ward Belmans keert terug als raadslid voor Groen, in opvolging van Jordi De Vlam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium