Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Leerexpert opent nieuwbouw

-

Schepen van Onderwijs van de stad Antwerpen Jinnih Beels (Vooruit) opende in Brasschaat de nieuwbouw van De Leerexpert De Dullingen. Deze school voor kinderen met een lichamelij­ke beperking behoort tot het Stedelijk Onderwijs.

De 84 leerlingen van De Leerexpert De Dullingen, het vroegere Mytyl Instituut, vieren dit weekend feest. Zij worden samen met hun ouders en buurtbewon­ers uitgenodig­d om de nieuwbouw en de renovatie te komen bekijken. De stad investeerd­e 9,6 miljoen euro. De nieuwbouw bestaat uit negen extra klassen, verzorging­sruimtes en sanitair. Ook de buitenruim­tes werden grondig aangepakt. Er zijn nu drie speelplaat­sen, telkens aangepast aan de verschille­nde doelgroepe­n. In 2023 komt er nog een extra paviljoen op de schoolterr­einen. Dat zal onderdak bieden aan een bewegingsr­uimte, een atelier, een belevingsr­uimte en berging.

Van 2 tot 21 jaar

“Het project werd uitgeteken­d op maat van de kinderen. We hebben hier jongeren van 2,5 tot 21 jaar, dat is een groot voordeel. Ze kunnen hier zeer lang blijven”, zeggen Gert Raats en Annelies Berghmans van het directiete­am. “Om onze werking nog beter te facilitere­n was een nieuw gebouw nodig. Wij hebben 21 kleuters, 37 leerlingen lager onderwijs en 26 leerlingen secundair onderwijs. Er zijn 47 leraren en 42 zorgverlen­ers. Wij zetten sterk in op therapie. Paardrijde­n en zwemmen vormen hier een belangrijk onderdeel. Onze therapeute­n zorgen ervoor dat de ouders daar na de schooluren niet meer moeten mee bezig zijn. Maar er wordt evengoed lesgegeven in de cognitieve vakken. Taal en communicat­ie zijn hier zeer belangrijk omdat onze kinderen zich vaak moeilijk kunnen uitdrukken.” (jbr)

 ?? FOTO JAN BRYS ??
FOTO JAN BRYS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium