Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Geen revanchege­voelens, ik wil gewoon laten zien dat ik het wel kan”

-

Met City Pirates en Berchem Sport staan er zaterdag twee ploegen tegenover elkaar die nog steeds op zoek zijn naar het juiste ritme. Dat geldt evenwel niet voor Dominique Ernst, die tegen de club die niet echt in hem geloofde zeker een tandje of drie zal willen bijsteken. “Ik zal er klaar voor zijn”, zegt Ernst.

Ernst speelde voor de Berchemse beloften en trainde er met de A-ploeg, maar voor de kleine aanvaller met de gouden linker kwam het verhaal aan het Rooi vervolgens ten einde.

“Na het faillissem­ent van Beerschot kwam ik bij de U16 van Berchem terecht”, vertelt Ernst. “Normaal sla je geen stappen over, maar ik mocht al snel naar de beloften, waar het goed liep. Op mijn zeventiend­e deed ik er zelfs de voorbereid­ing mee met de A-ploeg. Nadien passeerden heel wat trainers de revue, waardoor ik weer ging voetballen bij de beloften onder Kevin Van Haesendonc­k, mijn huidige coach bij City Pirates. Ondanks het feit dat ik er nooit in het eerste elftal speelde, blijft de komst van Berchem erg speciaal voor mij. Ik bleek niet goed genoeg, maar straks wil ik laten zien dat ik er wel sta. De honger is zeer groot. Als er één iemand straks deze wedstrijd wil winnen, dan ben ik het. Ik zal er alvast klaar voor zijn, zeker omdat ik deze week niet trainde of speelde in de zaal met Malle-beerse. Werkelijk alles moest wijken voor de match tegen Berchem.” Ernst is dus nog niet klaar met geel-zwart. “Ik neem deze match ook heel persoonlij­k op, ik wil het ongelijk van enkele mensen bewijzen. Revanchege­voelens noem ik het niet, want ik ben realistisc­h genoeg om te beseffen dat er nu heel wat andere mensen rondlopen op het Rooi. Maar ik wil wel laten zien dat ik daar nu ook op het veld had kunnen staan.”

Ervaring

Na wat blessurele­ed groeit de aanvaller stilaan toe naar zijn beste vorm. “Ik kan zeker nog beter. Ik krijg alvast veel vertrouwen en voel mezelf groeien. Er is nog marge voor verbeterin­g, maar op mijn leeftijd mag het stilaan gaan gebeuren. Ik ben nog geen echte ancien zoals bijvoorbee­ld Yorgo Van Hove, maar heb wel de ervaring om City Pirates mee beter te maken.”

Net als de Merksemnar­en heeft ook Berchem de punten nodig. “In deze reeks kan iedereen van iedereen winnen. Als wij ons eigen spel spelen, moet het lukken. Respect voor Berchem zal er zeker zijn, maar dat mogen we ook niet te veel tonen.”

Bij Berchem zullen ze ongetwijfe­ld ook wel de traptechni­ek van Ernst kennen. “Dat weet ik niet, al ken ik er nog wel enkele jongens. Wat ik wel weet, is dat we een eventuele zege tot in de vroege uurtjes gaan vieren.” (stdr)

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Dominique Ernst: “Er is nog marge voor verbeterin­g, maar op mijn leeftijd mag het stilaan gaan gebeuren.”
FOTO TOM GOYVAERTS Dominique Ernst: “Er is nog marge voor verbeterin­g, maar op mijn leeftijd mag het stilaan gaan gebeuren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium