Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Perfecte match, maar we hebben onszelf niet beloond”

- (thst)

Ondanks het puntenverl­ies toonde Wouter Vrancken zich uiterst tevreden over de wedstrijd van zijn team. “We hebben een héél goede wedstrijd gespeeld. Van minuut één tot minuut 93. De kwaliteit die tegen Beerschot nog ontbrak was nu wel constant aanwezig. We hebben de hele wedstrijd dominant en zuiver gevoetbald. Met goede intenties, veel lopende mensen, veel positiewis­sels en goede infiltrati­es in de rug van hun verdedigin­g. De enige smet, tussen aanhalings­tekens, was dat we onze andere kansen niet afmaken, zoals die bal van Cuypers voor een lege goal”, vond de coach.

Kopie van Origi

Bezoekende trainer Francky Dury vergeleek het tweede Mechelse doelpunt met de legendaris­che goal van Divock Origi na een snel genomen hoekschop van Alexander-Arnold in de halve finale van de Champions League tussen

Liverpool en Barcelona in 2019. Een mooi compliment dat Vrancken doorschoof naar hoekschopn­emer Rob Schoofs. “Het was een ingeving van het moment van Rob. Bij Zulte Waregem stonden ze nog niet in positie en hij speelde knap in op de situatie. Dat is een teken dat je gefocust bent in de wedstrijd. Dat je het ziet.”

‘Niemand met vinger wijzen’

Met de twee tegendoelp­unten uit een corner was Vrancken uiteraard minder tevreden, al toonde hij zich mild voor zijn spelers. “We weten dat ze veel lengte hebben. In centimeter­s kwamen we gewoon te kort. Dat Gano sterk is op hoekschopp­en, wisten we, maar die tweede goal had eigenlijk niet mogen vallen. Daar hadden we in de dekking moeten blijven. Maar ik wil niemand van mijn spelers met de vinger wijzen. Het was een perfecte match, zo simpel is het; alleen hebben we onszelf niet beloond.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium