Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ongelofeli­jk dat Deinze nog een punt pakt”

Wereldgoal houdt Pallieters in extremis van overwinnin­g

- GINO VAN LOOY

Lierse wilde tegen Deinze de recente een op zes goedmaken en leek daar ook in te lukken, tot de bezoekers in extremis nog een punt pakten met een zondagssch­ot. Een sterke Stallone Limbombe had een voet in alle doelpunten van Lierse en was dan ook zwaar ontgoochel­d. “Ik dacht dat de drie punten binnen waren.”

Weinig spektakel in de eerste helft van Lierse K. tegen Deinze. Lierse liet het balbezit aan de bezoekers, maar die konden er niet veel kansen mee creëren. De Oost-Vlamingen konden net voor de rust wel profiteren van slecht wegwerken van de thuisploeg en kwamen zo op voorsprong.

Na de koffie kwam Lierse K. veel feller uit de kleedkamer en leek het erop en erover te gaan. Volgens Limbombe is dat niet zo uitzonderl­ijk in 1B. “De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Vaak is het de eerste helft wat aftasten en komt er de tweede helft meer ruimte. Dat was ook vandaag het geval. Onder de rust waren we zeker geen geslagen honden. De trainer zei ons ook om meer druk te zetten en dat hebben we ook gedaan. Lierse is een ploeg waar je nooit klaar mee bent. We hebben veel veerkracht. Dat hebben we vandaag ook weer laten zien, alleen jammer dat het ons geen drie punten opleverde.”

“Lierse was baas”

De zeer bedrijvige Limbombe was betrokken bij de twee Lierse doelpunten. “We hadden veel meer balbezit en waren baas. Zelf zat ik goed in mijn vel en kon ik mijn steentje bijdragen. Bij de eerste strafschop­fase voelde ik de verdediger in mijn rug en ik hield even in, ik wist dat hij zou gaan tackelen. Daardoor ging hij in de fout en ging de bal op de stip. Slim gedaan? Dat mag je zeggen, maar daar is niks mis mee.”

Bij het tweede doelpunt ging Limbombe op snelheid door en trapte hij overhoeks binnen, door de benen van de doelman. “Toen dacht ik dat de drie punten binnen waren. We hadden de match in handen en Deinze kon niet meer voor gevaar zorgen.”

Maar zo liep het dus niet af. Dansoko zorgde in extremis met een wereldgoal voor de gelijkmake­r. “Ongelofeli­jk dat Deinze op die manier nog een punt pakte. Dansoko mag nog tien keer proberen om op die manier te scoren, het zal hem niet meer lukken. Alles zat in die fase mee. De bal stuiterde op het juiste moment, hij nam hem ideaal op de slof en hij draaide weg richting winkelhaak. Uiteraard een mooi doelpunt, maar voor ons wel heel zuur omdat het niet uit een echte kans viel. Daarna was er nog die strafschop­fase aan de overkant, maar ik stond er redelijk dicht bij en ik denk niet dat het penalty was.”

Woensdag bekermatch

Limbombe was ondanks zijn sterke match heel ontgoochel­d.

“Dat mensen mijn naam scanderen is heel mooi en ik vind dat ook wel plezant, maar ik had liever de drie punten gepakt. Vorige week op Virton speelden we ook een goede match, maar gingen we onderuit omdat we te veel kansen misten. Vandaag zetten we een scheve situatie recht, maar moesten we in de absolute slotfase nog een doelpunt incasseren waardoor we weer niet wonnen. Dat is bij mij even erg als verliezen. We spelen goed, maar de beloning komt niet. Dat is wel frustreren­d.”

Woensdag wacht met de bekermatch tegen OH Leuven, de exclub van Limbombe, al een nieuwe opdracht. “Dat is een match waar ik al een hele tijd naar uitkijk. Ik wil de mensen daar laten zien wie de echte Limbombe is. Misschien is de beker geen hoofddoel voor Lierse, maar ik zou heel graag winnen tegen OH Leuven.”

“Dansoko mag nog tien keer proberen om op die manier te scoren, het zal hem niet meer lukken.”

Stallone Limbombe

Speler Lierse K.

 ?? FOTO BELGA ?? Uitblinker Stallone Limbombe druipt teleurgest­eld af. “Dat mensen mijn naam scanderen is leuk, maar ik had liever de drie punten.”
FOTO BELGA Uitblinker Stallone Limbombe druipt teleurgest­eld af. “Dat mensen mijn naam scanderen is leuk, maar ik had liever de drie punten.”
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium