Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het kalf is half verdronken”

Berchem doelman Kevin Truyts baalt als een stekker

- STIJN DRUANT

Berchem Sport is er niet in geslaagd de drie punten te pakken in het Merksemse Jef Mermanssta­dion. Slecht was geel-zwart zeker niet tegen City Pirates, maar het ontbrak Kevin Truyts en companen aan een palet ideeën en dodelijke efficiënti­e. Zo blijft Berchem onderin steken op zes punten. “Dit is zuur, héél zuur”, jammerde doelman Kevin Truyts.

Berchem Sport was naar Merksem afgezakt met maar één doel voor ogen: winnen in Jef Mermans. Aan goesting nochtans geen gebrek bij geel-zwart. Maar het was allemaal te sporadisch, de lumineuze ideeën ontbraken te vaak, er was geen efficiënti­e of er was pech met een paal die in de weg stond. Alleszins: City Pirates legde dit Berchem Sport vakkundig over de knie.

Kevin Truyts mocht door het stof in naam van de spelersgro­ep: “Dit is zuur, héél zuur”, sprak de goalie die twee keer de bal uit zijn netten mocht vissen. “Nochtans was de eerste helft gelijk opgaand. Jammer van die 1-0 voor de rust, zeker omdat we waren gewaarschu­wd voor de trappen van Dominique Ernst”, zei Truyts.

“Na de pauze begonnen we vol goede moed, we wilden ervoor vechten. Maar die 2-0 viel mogelijk nog slechter. Ach, ik gun het Dominique, want ik ken hem goed. Maar het was echt wel zuur voor ons”, zuchtte de jonge doelman, die de naakte feiten niet onder de mat wilde vegen. “De koppen moeten bij elkaar, want het kalf is toch al half verdronken. We hadden echt wel de drie punten moeten pakken tegen City Pirates, dus nu zijn we dat komend weekend verplicht”, zei Truyts. “Dit is toch weer een zware tik. Al is er nog tijd om een en ander recht te trekken. We mogen zeker niet angstig worden, want dit Berchem heeft te veel kwaliteit om er niet in te blijven. Maar anderzijds kunnen we niet elke week blijven zeggen: ‘het zal wel goed komen.’ We zullen snel moeten tonen dat we wel degelijk in deze reeks thuishoren, al is er heel wat druk op de ketel. Vergeet niet dat onze laatste drie punten al geleden zijn van tegen Cappellen, onze derde wedstrijd. Een dikke maand geleden.”

Truyts wond er zeker geen doekjes om: “Dit moet bezinken. We hebben al goed gepraat net na het verlies tegen City Pirates. Ons probleem? Mja, scoren blijft lastig, hé, net als de nul houden achterin. Ook zijn er die kleine foutjes, terwijl City Pirates bewees over enkele goede wapens te beschikken, zoals Ernst. Maar we blijven positief, want we zijn een hechte groep, met jongens die voor elkaar door een vuur gaan. Nog een keer drie punten pakken, zou deze club ten goede komen. We zullen wel elke week moeten blijven knokken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium