Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij hebben alles te verliezen, Eisden heeft alleen maar te winnen”

-

FT Antwerpen sloot de reguliere competitie af op de tweede plaats en trekt voor de start van de play-offs vanavond naar Eisden-Dorp, dat zevende werd na de reguliere fase. Op papier mogen de Sinjoren, die dit seizoen al twee keer vlot de maat namen van de Limburgers, geen problemen kennen om zich te plaatsen voor de halve finales.

“Op papier kan het niet mislopen, maar de werkelijkh­eid draait helaas toch vaak anders uit”, zegt Karim Bachar. “Eisden heeft de voorbije maanden getoond dat het bij momenten verrassend uit de hoek kan komen. Zo wonnen de Limburgers in Herentals, toch niet meteen een van de mindere ploegen in de reeks. We zijn op onze hoede en beseffen dat iedere wedstrijd gespeeld moet worden. Wij hebben alles te verliezen, zij niets. Wij onderschat­ten geen enkel team.”

Ondanks het respect voor Eisden rekent

Bachar er wel op dat Antwerpen zich over twee wedstrijde­n plaats voor de halve finales. “Het eerste doel is deze kwartfinal­es te overleven. Daarna zien we wel wat er op ons pad komt. Natuurlijk hebben we de ambitie om de finale te bereiken, maar die ambities zullen Châtelet en Charleroi, onze mogelijke tegenstrev­ers in de halve finales, ook wel hebben. Nu goed, laten we eerst maar afstand nemen van Eisden-Dorp en in die halve finales zien te geraken.”

Door het feit dat Antwerpen de reguliere competitie als tweede afsloot, heeft het wel het bijkomende voordeel dat het zowel in deze kwartfinal­es als in een mogelijke halve finales de tweede wedstrijd in eigen zaal mag afwerken. “We hadden als doel een plaats in de top vier voorop gesteld. Dat is ons gelukt. Nu hopen we zo ver mogelijk te geraken, zeker nu we voor het eerst in maanden over een volledige spelersker­n kunnen beschikken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium