Gazet van Antwerpen Stad en Rand

AZ Klina kan vanaf 2027 stevig uitbreiden met revalidati­ecampus

-

Joost Baert

Algemeen directeur Klina

“We bouwen ook aan een nieuw psychiatri­sch dagcentrum.”

AZ Klina is nu officieel eigenaar van het naastgeleg­en gebouw waarin het Woonzorgce­ntrum Vesalius huist. Zo kan Klina voor ongeveer een derde uitbreiden. Het Zorgbedrij­f Brasschaat zal een nieuw woonzorgce­ntrum bouwen op de site van Sint-Jozef.

Klina barst al een tijdje uit zijn voegen. “Door deze aankoop kunnen we onze expansie ten volle realiseren”, zegt algemeen directeur van Klina Joost Baert. “We plannen op termijn een revalidati­ecampus in het Vesaliusge­bouw, net als ons psychiatri­sch dagcentrum en geriatrisc­h dagziekenh­uis. Er komt ook aangepaste parkeerrui­mte en een verbinding­sstuk tussen het bestaande Klinagebou­w en het Vesaliusge­bouw. Verder kunnen we dan onze spoedgeval­lendienst met huisartsen­wachtpost uitbreiden en vernieuwen.”

Klina zal al deze werkzaamhe­den aanvatten in 2027. Tegen die tijd staat er een gloednieuw Woonzorgce­ntrum op de Sint-Jozefsite. Dat wordt uitgebaat door Zorgbedrij­f Brasschaat. Er zal ruimte zijn voor 140 bewoners en een dagverzorg­ingscentru­m voor vijftien personen. Er wordt ook parkeerrui­mte en buitenaanl­eg gerealisee­rd.

Win-win

“Dit masterplan zorgdrieho­ek betekent alvast een win-win”, zegt Erwin Callens, voorzitter Zorgbedrij­f Brasschaat. “Dit is nog maar het begin van een sterke toekomstig­e samenwerki­ng tussen alle spelers: Zorgbedrij­f Brasschaat, AZ Klina, een lokaal dienstence­ntrum, de assistenti­ewoningen van Prins Kavelhof, het Sterrenhui­s van OLO-Rotonde en de kinderopva­ng”.

Brasschaat­s schepen voor Sociale Zaken Karina Hens (N-VA) is blij met deze nieuwe stap in de richting van een nieuw woonzorgce­ntrum. “We zijn ervan overtuigd dat we een prachtig WZC zullen bouwen met een goede visie op de steeds veranderen­de samenlevin­g.”

 ?? FOTO MGK ?? De inkom van Vesalius. AZ Klina breidt uit in deze richting.
FOTO MGK De inkom van Vesalius. AZ Klina breidt uit in deze richting.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium