Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Al jaren geleden zei ik luidop dat ik bij Ketnet wou werken”

Zeventienj­arige Nona in de running om nieuwe Ketnetwrap­per te worden

- TOM VETS

Ketnet is op zoek naar een nieuwe wrapper. Vierduizen­d jongeren wilden de job, slechts tien maken er nog kans op. Onder hen Nona ’t Jolle (17) uit Antwerpen. “Ik ben ondertusse­n al te weten gekomen dat je als wrapper voor de camera niet zomaar wat uit de losse pols zegt”, vertelt ze.

Op 22 mei maakt de zender bekend wie er in de voetsporen mag treden van Gloria Monserez en talloze andere bekende koppen die ooit bij Ketnet begonnen. “Het zijn spannende tijden. Ik ben er nog steeds niet goed van dat ik bij de tien uitverkore­nen zit”, lacht Nona. “Ik ben wel blij dat iedereen het nu weet, want ik heb dit nieuws twee weken voor me moeten houden.”

Onlangs werden de finalisten met een smoesje naar de Reyerslaan gelokt. “Zogezegd nog voor een auditie en mediatrain­ing. Maar ter plekke kreeg ik te horen dat ik geselectee­rd was. Het duurde een week vooraleer ik het echt besefte. Ik werd stil, daarna namen de blijdschap en het geluk het over.”

Rolmodel

Waarom ze zo graag deze job wil doen? “Ik keek als kind al fervent naar Ketnet. Ik keek op naar die wrappers en wil graag hetzelfde betekenen voor de kinderen van nu. Ik wil een rolmodel zijn. Ook het werken in een tv-studio sprak me altijd al aan. Jaren geleden al sprak ik de hoop uit om Ketnetwrap­per te worden. De droom is er dus altijd al geweest en als kind was er ook de ambitie om actrice te worden.”

Niet toevallig zit de Antwerpse momenteel in het zesde middelbaar woordkunst-drama in Pius X. “Een plek waar ik me goed voel. Als kind voerde ik showtjes op tijdens familiefee­sten. Ik wou mensen entertaine­n. Ik mag er elke dag bezig zijn met muziek, toneel en dans. Ik ben dankbaar dat ik niet elke schooldag acht uur lang achter een bankje theorie moet volgen.”

De voorbije weken moest Nona geregeld naar de VRT voor allerlei opdrachten en voorbereid­end werk. Een afvalrace met opdrachten bepaalt immers wie aan het langste eind trekt. “Ik heb het geluk dat mijn ouders me voorlopig nog steeds brengen naar Brussel. In principe ben ik oud genoeg om voor een theoretisc­h rijexamen te gaan. Misschien moet ik daar nu toch eens werk van maken.”

Doolhof

“Ik snap niet hoe mensen elke dag hun weg vinden in het VRTgebouw”, gaat ze verder. “Het is een doolhof waar ik stilaan de inen uitgangen van begin te vinden. De allereerst­e keer toen ik in de studio van Ketnet stond deed dat raar. Tenslotte ken je die omgeving al jaren van op televisie, maar ik voelde me er meteen op mijn gemak. Er overviel me geen stress.” Naar wat keek ze vroeger? “Ik was fan van Er is een periode in het jaar dat ik al die aflevering­en Maar ook

en heb ik verslonden. Ik kijk minder dan vroeger, maar staat geregeld nog op.”

Door van dichtbij geconfront­eerd te worden met de job, beseft ze ook dat ze als wrapper meer moet doen dan uitsluiten­d teksten aframmelen voor de camera. “Dat is lang niet altijd improvisat­ie. Een wrapper werkt met een

Kandidaat-wrapper

"Ik krijg de volle steun van mijn ouders want die weten dat ik dit enorm graag wil."

#LikeMe

W817.

binge. Peperbolle­n

Helden redactie aan wat die gaat vertellen.”

Nona is een echte Antwerpse, maar haar bijzondere achternaam zou gelinkt zijn aan de regio Waregem. Al kan ze er ook niet meer over vertellen.

“Ik krijg de steun van mijn ouders. Ik kom uit een artistieke familie. Mijn nonkel is kunstenaar, mijn papa werkt als eindredact­eur voor tv, mijn mama is tv-producer. Ik heb een zus die grafisch ontwerpste­r is”, besluit ze. “Mocht ik niet winnen, ga ik teleurgest­eld zijn. Maar ik gun het ook de anderen, het zijn allemaal toppers.”

 ?? FOTO VRT ?? “Ik ben er nog steeds niet goed van dat ik bij de tien uitverkore­nen zit”, lacht Nona.
FOTO VRT “Ik ben er nog steeds niet goed van dat ik bij de tien uitverkore­nen zit”, lacht Nona.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium