Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Sprookje Villarreal na een uur voorbij

- KOEN VAN UYTVANGE

Drie jaar na de winst tegen Tottenham staat Liverpool weer in de finale van de Champions League. Nochtans waren halverwege de wedstrijd een hartfalen nabij toen Villarreal al korte metten had gemaakt met de 2-0-bonus uit de heenmatch. Het geloof in een Spaanse stunt duurde uiteindeli­jk een uur.

The Reds

“Oef”, dacht Jürgen Klopp toen Fabinho iets voorbij het uur besloot aan te leggen en Villarreal-doelman Rulli door de benen te grazen nam. Even later kopte Luis Diaz de 2-2 binnen en brak de veer definitief bij Villarreal. Het sprookje van

El Submarino Amarillo, De Gele Duikboot,

is nog een ander kaliber, de heenmatch (2-0) legde de verhouding­en al bloot én Danjuma, de exspeler van Club Brugge en topschutte­r van de ploeg, bleef geblesseer­d aan de kant. Neen, de geelhemden gingen het niet redden.

Assistkoni­ng Capoue

Leek dat even anders uit te draaien. De wedstrijd was amper opgewarmd toen El Madrigal al ontplofte. Coquelin zwiepte de bal voor doel, waarop Capoue een even geniale als onbedoelde bal breed gaf. De Senegalees Dia, vervanger van Danjuma, schoof de 1-0 van dichtbij tegen de netten. Jürgen Klopp knipperde met de ogen en mocht blij zijn dat de score niet meteen hoger opliep. Dani Parejo plaatste naast, een kopbal van dichtbij van Gerard Moreno belandde op Robertson.

De Engelsen schrokken zich kapot. Ze hapten naar adem terwijl Villarreal het gaspedaal indrukte. Liverpool bleef zelf te slordig aan de bal. Een bal boven op de lat van Thiago Alcantara kon nauwelijks voor verlichtin­g zorgen. De Spanjaarde­n speelden zo agressief en gretig dat Liverpool niet de indruk kon wekken dat het voor een plaats in de finale speelde. Een counter met Jota werd geneutrali­seerd door Rulli.

Aan de overzijde gooide Alisson Becker zich ook voor een doorgestot­en Lo Celso, na een van Keita. De Braziliaan hield zich in, speelde de bal met zijn lijf en gleed zo ook Lo Celso omver. Terecht geen strafschop, vonden ref Makkelie en zijn VAR, tot onvrede van Villarreal. Lang hoefde de thuisploeg niet te treuren. Een diepe bal werd op het eerste gezicht weer knullig gecontrole­erd door Capoue maar weer puurde hij er een assist uit: zijn voorzet was afgezieken­huisbal meten, Coquelin torende boven een apathische Alexander-Arnold uit: 2-0.

Rulli de zwakke schakel

Klopp klopte op tafel in de rust, liet Jota in de kleedkamer en bracht bij de start van de tweede helft Luis Diaz in. Duidelijk was dat de Spanjaarde­n veel energie hadden verbruikt. Liverpool herstelde het evenwicht en vond stilaan de controle. Nadat een schot van Alexander-Arnold op de lat afgeweken was en Luis Diaz te wild was omgesprong­en met de ruimte die hij kreeg, volgde enkele fatale salvo’s. Eerst verloste Fabinho zijn ploeg van een lange, stille reis terug naar Engeland. Luis Diaz kreeg het stadion helemaal stil met zijn kopbal (2-2). Toen Rulli, de zwakke schakel bij de Spanjaarde­n, te ver uit zijn goal kwam en naast de bal ging, zonk de duikboot helemaal. Mané toonde zich genadeloos voor de blunderdoe­lman: 2-3. Liverpool blijft uitzicht houden op de

Villarreal, dat zestien jaar geleden ook al eens in de halve finales van de Champions League sneuvelde, eindigde nog met tien, na een tweede geel voor Capoue. Niet alle sprookjes kennen een happy end. quadruple.

 ?? FOTO ISOPIX ??
FOTO ISOPIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium