Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van den Eynde dirigeert swingende Giants naar winst

- PATRICK CEULEMANS

Telenet Giants Antwerp Bergen

Giants

Antwerp

111 79

Telenet Giants Antwerp heeft de de kwartfinal­e van de play-offs geopend met een schitteren­de afgetekend­e overwinnin­g. De Belgen scoorden maar liefst 78 van de 111 punten. Niels Van Den Eynde, Jean-Marc Mwema en Dennis Donkor waren de uitblinker­s.

“Collectief en defensief zat het goed en dat is de surplus die we moeten brengen in de play-offs,” zei kapitein Jean-Marc Mwema, goed voor 17 punten, 9 rebounds en 3 assists. Niels Van Den Eynde tekende voor 22 punten en 6 assists en een secure Dennis Donkor voegde er 22 punten aan toe. Telenet Giants Antwerp scoorde maar liefst 12 op 19 driepunter­s.

Als de Sinjoren donderdag winnen in de mons.arena, kwalificer­en ze zich met een sweep voor de halve finale en komen ze tegen Oostende uit. Als Bergen wint, volgt zaterdag een belle in Antwerpen. Omdat de Lotto Arena niet vrij is, is nog niet geweten waar die gespeeld wordt.

Telenet miste

Markel Brown en dat scheelde een slok op de borrel. De ex-NBA’er was de voorbije matchen aanvallend een van de sterkhoude­rs van de Sinjoren. “Markel kampt met een knieblessu­re en we bekijken dag per dag wanneer hij opnieuw inzetbaar is”, aldus zei Koen Embrechts van de medische staf.

In het eerste kwart was het dan ook wat zoeken voor de Giants, wat resulteerd­e in 19-20 na het eerste kwart.

“Gelukkig reageerden we sterk in het tweede kwart”, aldus Mwema. “We namen het initiatief meteen over en konden met dominantie in de rebound

afstand nemen.” Dat leidde naar 50-43 halfweg.

In het derde kwart kwamen de Sinjoren echt los. Niels Van Den Eynde scoorde en strooide met assists, Jean-Marc Mwema was alomtegenw­oordig en ook Jaylen Hands (15 punten, 7 rebounds, 5 assists) en Matt Tiby waren op de afspraak.

“We pakten uit met snel basketbal en dat gaf ons nog meer marge”, commentari­eerde Dennis Donkor, die het derde kwart afgesloten zag worden op 81-58.

In het slotkwart was er na vijf minuten een opstootje tussen (36-18, red.)

David Nichols en Dennis Donkor. De Amerikaan werd uitgeslote­n en ook Giant Seppe D’Espallier moest de zaal verlaten omdat hij als invaller het parket had betreden. Donkor trok zich niets van de heisa aan en stuwde Telenet Giants Antwerp naar de 111-79-overwinnin­g.

Uitblinker Niels Van Den Eynde was uiteraard dolgelukki­g. “Dit is mijn beste wedstrijd bij de Giants.”

TELENET

BERGEN:

GIANTS

ANTWERP:

Smout 2, Tiby 10, Van Den Eynde 22, D’Espallier 0, T. De Ridder 1, N. De De Ridder 0, Rogiers 14, Hands 15, Krutwig 8, Mwema 17, Donkor 22.

Neri 4, Cage 0 Mintogo 2, Mortant 1, Nichols 20, Nzekwesi 12, Pasalic 7, Penava 10, Tyus 13, Henson 10.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Jaylen Hands zweeft naar twee Antwerpse punten.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Jaylen Hands zweeft naar twee Antwerpse punten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium