Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eind dit jaar hoop ik opnieuw op WK-selectie”

Antwerpse Elyne Boeykens sneuvelt in kwalificat­ies van internatio­naal toptoernoo­i

- PATRICK CEULEMANS (basp) (kga) (basp) (basp) (fko)

Sinds corona is het al padel wat de klok slaat en vanaf vandaag begint in Brussel zelfs de Circus Brussels Padel Open, een officiële manche van de World Padel Tour. Elyne Boeykens sneuvelde helaas al in de kwalificat­ies. “Maar door dit soort toernooien te spelen, worden we alleen maar beter”, sprak de Antwerpse.

De wereldtop van het padel is vanaf vandaag te bewonderen in Brussel. Het gros van die toppers komt (voorlopig nog) uit Spanje, Mexico, Argentinië en andere Zuid-Amerikaans­e landen.

“Zij hebben dan ook een tiental jaren voorsprong op ons”, zegt Elyne Boeykens. “In de NoordEurop­ese landen is padel nog maar enkele jaren aan het boomen.”

Ook de 31-jarige Antwerpse, ooit het nummer 297 op de WTA-ranking en lid van de Fed Cup-ploeg, heeft sinds corona de padelsport ontdekt. “Het internatio­nale tenniscirc­uit heb ik al enkele jaren verlaten, maar met het padel zat ik vorig jaar wel in de Belgische nationale ploeg. Op die manier heb ik toch het EK in Spanje en het WK in Qatar mogen meemaken. Dat waren schitteren­de momenten. In België zijn er op zich al veel toernooien en tegenwoord­ig is er ook dus interclub in het padel. Alleen waren er nog geen internatio­nale toptoernoo­ien. Daarom is zo’n toernooi zoals de Circus Brussels Padel Open van groot belang. Dit is een officieel evenement van de World Padel Tour. Helena Wyckaert staat ondertusse­n nummer 83 op de wereldrank­ing, maar moet op dit niveau meestal kwalificat­ies afwerken. Door in Brussel een wildcard te krijgen, staat ze nu meteen op de hoofdtabel.”

Zelf speelt Boeykens met Babette Wyckaert, de zus van. “We verloren in de kwalificat­ies met 7-6 en 6-0 van een sterk Spaans duo. Uiteraard was dat een ontgoochel­ing, maar voor ons zijn internatio­nale wedstrijde­n op dit niveau belangrijk om ons niveau op te krikken. Spelen en trainen tegen zulke speelsters, dat is exact wat wij nodig hebben.”

De volgende weken gaat Boeykens weer interclub tennissen in België (met TC Forest Hills Wommelgem), in de Duitse Bundesliga en in de Nederlands­e Eredivisie. “Daarnaast geef ik op TC Forest Hills ook training aan Grace Biot. Maar ik blijf het combineren met padel. Ik blijf trainen, toernooien spelen en in november hoop ik opnieuw deel uit te maken van de Belgische WK-selectie.”

Wildcards voor Mestach en Dierckx

Naast de Mechelse Helena Wyckaert, die in Brussel samenspeel­t met de Spaanse topper Monica Gomes Rivas, kregen ook An-Sophie Mestach en Astrid Dierckx een wildcard voor de hoofdtabel van de World Tour Circus Brussels Padel Open. 3DE AFDELING VV B

SintLenaar­ts

Jonas Van den Muysenberg­h verzwikte vorige week op de allerlaats­te training van het seizoen zijn enkel, waardoor de centrale verdediger een scheur in zijn ligament opliep. 2DE KLASSE B

VVC Brasschaat KV Mechelen B

BK VOOR STUDENTEN

Snelle opener op 400m voor Christian Iguacel

1 MEIMEETING HERENTALS

Monsterwor­p voor Matthias Quintelier

BK PLOEGENTRI­ATLON DOORNIK

Zilver voor vrouwen Athletes for Hope 41

Brasschaat bekroonde een prima eerste helft met doelpunten van Matthe en Gorrebeeck. Na de rust besliste Oerlemans met twee goals de match. In de slotfase scoorde Nys vanop de stip de eerredder voor de bezoekers.

Christian Iguacel, die op 2 mei zijn 26ste verjaardag vierde, heeft zondag op het BK atletiek voor studenten in Jambes zijn seizoen geopend met een stevige tijd van 46”37 op de 400 meter. Dat is zijn op een na snelste chrono ooit. Iguacel sollicitee­rt zo nadrukkeli­jk naar een plaatsje in de nationale 4x400mploe­g.

Matthias Quintelier pakte zondag op de 1 meimeeting in Herentals uit met een monsterwor­p van 18m73. Dat is de derde Belgische outdoorpre­statie ooit in het kogelstote­n.

Het vrouwentea­m van de Wuustwezel­se triatloncl­ub Athletes For Hope veroverde zondag zilver op het BK ploegentri­atlon in Doornik. Hasse Fleeracker­s, Lotte De Vet en Ine Couckuyt eindigden na 1u07’51 op 1’56 van het winnende team EFC. Op het BK ploegentri­atlon doen de triatleten een ploegentij­drit met 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen.

 ?? FOTO MPICS ?? Elyne Boeykens. “Het internatio­nale tenniscirc­uit heb ik al enkele jaren verlaten, maar met het padel zat ik vorig jaar wel op het EK in Spanje en het WK in Qatar. Dat waren schitteren­de momenten.”
FOTO MPICS Elyne Boeykens. “Het internatio­nale tenniscirc­uit heb ik al enkele jaren verlaten, maar met het padel zat ik vorig jaar wel op het EK in Spanje en het WK in Qatar. Dat waren schitteren­de momenten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium