Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een betere start van het seizoen kon ik me niet wensen”

Noah Konteh loopt in eerste wedstrijd van seizoen al meteen WKlimiet

- (basp)

In zijn eerste wedstrijd van het pisteseizo­en verzekerde Noah Konteh zich zondag meteen van een ticket voor het WK U20 in het Colombiaan­se Cali. Op de 3.000 meter op de 1 mei-meeting in Herentals finishte hij in een tijd van 8’11”20.

In een topdeelnem­ersveld haakte Konteh zijn wagonnetje aan bij de rappe mannen. “Mijn eerste rondjes waren eigenlijk iets te snel”, sprak Konteh. “Ik twijfelde tussen temporiser­en of toch mee te schuiven met de top acht. Uiteindeli­jk probeerde ik zolang mogelijk mee te gaan, maar op dat moment waren we voor een tijd van 8’05 aan het lopen. Op den duur moest ik lossen. Gelukkig kon Tibaut Vandelanno­ote dan even overnemen, waardoor ik het tempo erin kon houden en toch nog ietwat comfortabe­l kon lopen. In de laatste 800 meter ben ik er dan over gegaan.”

De 18-jarige klasbak bleef uiteindeli­jk dik onder het WK U20-minimum van 8’15”00. “Een betere start van het seizoen had ik me niet kunnen indenken”, glunderde de Belgisch junioreska­mpioen veldlopen. “Het was een goeie wedstrijd en de weersomsta­ndigheden waren perfect. Ik ben heel blij dat ik de limiet nu al op zak heb. De goeie 3.000 meter-wedstrijde­n zijn namelijk niet dik gezaaid. Nu kan ik in alle rust en ontspannin­g toewerken naar het WK.”

Het lijkt erop dat Konteh nog meer in zijn mars heeft. Wie weet komt zelfs het clubrecord van Pieter-Jan Hannes

in het gedrang. In Herentals liep hij Hannes voorbij in de slotronde. “Ik heb het gevoel dat er nog wel enkele secondjes afkunnen. De volgende stap is om onder de 8’10 te duiken. Dat wil ik graag realiseren. Het zou heel mooi zijn, mocht ik het clubrecord kunnen pakken. Maar 8’05 is natuurlijk wel heel snel. Ik ga de volgende wedstrijd zeker niet starten voor 8’05, want dan vrees ik dat ik mezelf ga opblazen. Maar er zit nog rek op. Ik ben nog maar enkele weken aan het trainen en bovendien was ik enkele weken geleden ook nog ziek.” red.) (8’05”06,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium