Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Al van bij het eerste contact wist ik dat dit de juiste keuze was”

Zakaria Haid El Assiri verhuist niet naar City Pirates, maar wel naar ASV Geel

- (lver)

Einde van het Wommelgems­e avontuur voor Zakaria Haid El Assiri. Het was al even geweten dat hij Ternesse aan het einde van het seizoen zou verlaten. Wat verrassend­er is: ondanks een mondeling akkoord met City Pirates verhuist de aanvaller volgend seizoen niet naar Merksem, maar wel naar ASV Geel.

“Onvoorzien­e omstandigh­eden hebben er anders over beslist”, verklaart Haid El Assiri zijn plotse ommezwaai. “Drie weken geleden heb ik mijn definitiev­e keuze gemaakt. Omdat ik ook naar Ternesse toe correct wou zijn, heb ik trainer Serge Crève meteen ingelicht.”

Afgelopen weekend kon de 25-jarige voetballer zijn toekomstig­e club niet helpen aan onmiddelli­jke promotie. “Als wij op de slotspeeld­ag iets hadden gepakt tegen Wezel

had Geel inderdaad de titel gepakt. Helaas is dat dus niet gelukt, Wezel was gewoon een maatje te groot voor ons.”

Na drie jaar Ternesse besloot El Assiri de nu kampioen speelde, red.), (dat deur in Wommelgem achter zich dicht te trekken. Hij heeft alleen maar lovende woorden voor de club. “Alles was hier in orde. De sfeer, de manier van werken, de kameraadsc­hap... Komt er ook nog eens bij dat we een fantastisc­h seizoen beleefden. Mijn vertrek heeft dan ook louter te maken met het feit dat ik nood had aan een nieuwe uitdaging.”

Die uitdaging vond El Assiri dus bij ASV Geel, dat via de eindronde hoopt te promoveren naar de nationale reeksen. “Tja, die accommodat­ie in het Leunenstad­ion is echt geweldig, hè. Elke voetballer wil op zo’n grasmat voetballen. Daarnaast kan de club rekenen op een grote en trouwe achterban. Ook de ambitie spreekt me enorm aan. Al van bij het eerste contact wist ik dat dit de juiste keuze zou zijn. Zeker omdat ik er ook de combinatie kan blijven maken met het zaalvoetba­l (Haid El Assiri speelt bij FT Antwerpen, red.).

Ook voor de verplaatsi­ngen naar de trainingen voorzie ik geen problemen. Na mijn dagtaak bij een recyclageb­edrijf kan ik zelfs eerst nog langs huis passeren om iets te eten.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium