Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We wensen de jury veel sterkte en Immodium toe”

Bekende (plus)papa’s en kinderen aan de slag(room) in moederdags­pecial Suske en Wiske raken vermist op Kalmthouts­e Heide in hommage van Jan Bosschaert

-

“Zonder moeder zaten we allemaal nog in de ballen van ons vader.” Het zijn niet onze woorden, maar die van Jeroom. Het is het motto van de presentato­r om een moederdags­pecial van

op ons los te laten. Afgelopen zomer kropen Sam (49) en Kenji Gooris (20), Christophe (49) en Juneau Stienlet (12) en Gloria Monserez (20) en Danny Timmermans (53) in de bekende baktent om voor de mama’s te bakken. Wij mochten erbij zijn.

Bake-Off

Junior

Het is wat drassig rond het Rubenskast­eel van Elewijt halverwege juli 2021. Maar in de baktent op het groene gras is het virtueel al Moederdag 2022. Drie duo’s staan achter hun oventje, te zwoegen om binnen de twee uur een spektakels­tuk op tafel te krijgen. Een ode aan de mama. In de backstaget­ent zitten mama’s Kelly Pfaff (44), Leslie De Troch (42) en Machteld Timmermans (51) geduldig te wachten tot ze mogen proeven.

Ze proberen niet te veel op het scherm te letten, waar de opnames te volgen zijn. “Ik luister vooral”, zegt Pfaff. “Ik keek net even, toen ze een snuifje zout in de kom moesten doen. Ik zag ze ineens het hele bokaaltje erin kappen. Dus niet meer kijken, anders ben ik bevooroord­eeld.” Om ze af te leiden neemt de productie hen mee voor een momentje in de tuin met een virtualrea­litybril.

In de voormiddag hebben Gloria Monserez, Sam Gooris en Christophe Stienlet het al elk individuee­l tegen elkaar opgenomen in de beruchte technische proef. Een letterkoek bakken, niet voor iedereen evident. “Ik heb mijn best gedaan, maar ik kan niet bakken”, zegt Stienlet. “Het zag eruit als een worstenbro­odje. Wat niet de bedoeling was.”

Alles vuil

Ook voor Gooris is dat een uitdaging. “Ik had ze hier op voorhand verwittigd: ik ben geen held in de keuken. Bij die eerste proef moest ik een ei breken. Nog voor de dooier de pot raakt, is die al kapot. Bij de cake hadden we vijf of zes eieren nodig. Ik heb Kenji dat laten doen. Die kan wel lekker koken, net als Shania en Kelly. Maar ik kom hier voor mijn plezier!”

Het spektakels­tuk moet de mama typeren. Danny Timmermans en zijn plusdochte­r Gloria Monserez zijn in het bloemenper­k en de kruidentui­n gedoken.

heet ons baksel. Want mama is erg bezig met kruiden, ze is herborist”, zegt Monserez. “We hebben er ook een sint-jakobssche­lp uit suikerpast­a bijgezet, omdat het de droom is van haar en Danny om naar Compostell­a te wandelen.”

“De bloemen op de taart zijn ook eetbaar, al zou je het misschien niet zeggen”, vult Timmermans aan. “Het was de eerste keer dat ik u heb zien bakken, maar ik vind dit wel leuk”, zegt Gloria. “Danny zorgde voor het confituurs­ausje, ik voor de roomboter. Ik maakte alles vuil.” “En ik alles proper. We waren compliment­air”, voegt Timmermans toe.

Kruidentui­n

“Machtelds

“Ik hou van groene omgevingen zoals de Kalmthouts­e Heide. Eigenlijk ben ik een natuurteke­naar. Ik teken niet graag veel gebouwen.”

Jan Bosschaert

Stripauteu­r gehaald en zijn ze verdwenen.”

“Na twintig jaar samenwerki­ng weet Marc wat ik graag teken. Ik hou van nachtelijk­e decors, en groene omgevingen zoals de Kalmthouts­e Heide. Eigenlijk ben ik een natuurteke­naar. Ik teken niet graag veel gebouwen.” Jan Bosschaert is overigens niet alleen stripteken­aar. Hij begon als schilder. “Maar op een dag kreeg ik een scenario van

Guido Van Meir voor een politieke strip. Die had zo’n succes dat ik de stempel van stripteken­aar kreeg. Sindsdien geraak ik er niet meer vanaf. Terwijl ik dus ook andere dingen doe, in het verleden bijvoorbee­ld graphic novels. Strips tekenen is plezant, ik ben blij dat ik niet elke dag in de file moet gaan staan. Maar het is soms ook flink doorwerken. Mensen snappen niet hoeveel werk erin kruipt.”

Eind deze maand de reguliere

iHumo-journalist verschijnt

Standaard Uitgeverij, 8,99 euro in

Suske en Wiske-reeks De Maffe Markies,

een album met kasteel d‘Ursel in Hingene (Bornem) en het nabijgeleg­en paviljoen De Notelaer als decor.

Geduvel Op De Heide,

 ?? COPPEJANS FOTO CARLO ?? >
Jan Mulder 77 (Nederlands voetbalana­list)
RADJA NAINGGOLAN 34 (voetballer) >
De bekende mama’s Machteld Timmermans, Leslie De Troch en Kelly Pfaff.
COPPEJANS FOTO CARLO > Jan Mulder 77 (Nederlands voetbalana­list) RADJA NAINGGOLAN 34 (voetballer) > De bekende mama’s Machteld Timmermans, Leslie De Troch en Kelly Pfaff.
 ?? ?? >
Monica van Paemel 77 (schrijfste­r)
LANCE BASS 42 (Amerikaans­e zanger) >
> Monica van Paemel 77 (schrijfste­r) LANCE BASS 42 (Amerikaans­e zanger) >
 ?? ?? >
Will Arnett 51 (Amerikaans­e acteur)
DIRK DRAULANS 66 (bioloog) >
> Will Arnett 51 (Amerikaans­e acteur) DIRK DRAULANS 66 (bioloog) >
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium