Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vierdaagse van Duinkerke (3-8 mei)

- (hc)

zware test die hij nog niet eerder in koers aanvatte. Daarnaast is het ook de vraag of hij niet opnieuw last krijgt van zijn rug bij al die zware inspanning­en. “De voorbereid­ing op deze ronde was niet heel uitgebreid, maar ik kijk ernaar uit. Ik heb nog nooit eerder mythische klimmen bedwongen zoals in de derde week. Het is voor mij ook een vraag hoe mijn lichaam daarop zal reageren. Maar ik bekijk het niet zomaar als een voorbereid­ing op de Tour. Dit is een coole race. Ik ben echt blij hier aan de start te staan en van deze ervaring te moSgTeInJN­prJOoeRvIS­en.”

Gerben Thijssen (23, Intermarch­é - Wanty Gobert) sprintte in de tweede rit van de Vierdaagse van Duinkerke naar de tweede plaats. Daarmee greep hij net naast zijn allereerst­e profzege. “Dit was het hoogst haalbare, want die Jason Tesson is geen pannenkoek”, zei de naar West-Vlaanderen uitgeweken Limburger over de Franse winnaar. Voor de 24-jarige pocketspur­ter van het continenta­le St.Michel-Auber 93 was het zijn tweede zege bij de grote jongens. Vorig jaar won hij een rit in de Ronde van Poitou-Charentes voor Elia Viviani.

“Ik zat de laatste twintig meter kapot na een redelijk lastige laatste kilometer”, gaf Thijssen toe. Kwam daarbij nog dat hij op de openingsda­g ook in de macabere massaspurt een koprol had gemaakt en daarbij wat spieren van de rug kneusde. “Al wil ik dat niet als excuus inroepen. Anderzijds: voor hetzelfde geld win ik gisteren en/of vandaag en dan heb je een heel ander verhaal.” Thijssen ziet nog minstens twee massaspurt­en in deze Vierdaagse. “Ik denk dat ik vrijdag en zondag meer kans maak dan donderdagm­iddag

want in MontSaint-Éloi is het toch een redelijk punchy aankomst.” (vandaag, red.), 1 Jason Tesson (Fra/St.Michel - Auber93) 181,5 km in 4u4’25” 2 Gerben Thijssen z.t. 3 Thomas Boudat (Fra) 4 Arvid de Kleijn (Ned) 5 Hugo Hofstetter (Fra)

1 Jason Tesson (Fra/St.Michel - Auber93) 2 Arvid de Kleijn (Ned) 9” 3 Gerben Thijssen 13” 4 Evaldas Siskeviciu­s (Lit) 13” 5 Nils Eekhoff (Ned) 15”

 ?? ??
 ?? FOTO AFP ?? Jason Tesson ging met de zege aan de haal.
FOTO AFP Jason Tesson ging met de zege aan de haal.
 ?? FOTO REUTERS ?? Carapaz is de topfavorie­t in deze Giro.
FOTO REUTERS Carapaz is de topfavorie­t in deze Giro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium