Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Na vertrek Buta: legt Antwerp Benson en Miyoshi langer vast?

-

Na Refaelov en Juklerod vorig seizoen vertrekt nu ook Aurelio Buta transfervr­ij bij Antwerp. De Portugese rechtsback, sinds 2017 bij de Great Old, verlaat de club gratis en tekent voor vier jaar bij Frankfurt. En dus rijst intussen de vraag: wat met Benson en Koji Miyoshi, wiens contract in 2023 afloopt?

Benson en Miyoshi (allebei 25) zijn in tegenstell­ing tot bijvoorbee­ld Haroun spelers die Antwerp nog ten gelde kan en wil maken. Maar aangezien ze maar een verbinteni­s tot eind volgend

Anderlecht­doelman Van Crombrugge onzeker

Speelt Hendrik Van Crombrugge (29) tegen Antwerp? De doelman heeft last van zijn rug en trainde de afgelopen twee dagen niet. Anderlecht probeert hem nog klaar te stomen, maar Bart Verbruggen (19) houdt zich klaar om in te springen. Van Crombrugge werd vorig jaar geopereerd aan een hernia en moet altijd voorzichti­g omspringen met zijn rug.

Van de andere geblesseer­den kan Delcroix 90 minuten aan. Ook Amuzu, Refaelov, Zirkzee en seizoen hebben, is actie nodig. In het geval van Miyoshi is de situatie simpel: komende zomer verlengen of verkopen. Aangezien de Japanse winger dit seizoen deels door blessures weer slechts 1.337 minuten speelde en er nog geen concrete toekomstge­sprekken waren, is de kans wel reëel dat het dat laatste wordt. Wil het bestuur hem alsnog houden en een nieuw contract geven, zal het snel moeten handelen.

In het geval van Benson zijn ze op de Bosuil meer relaxed, omdat er nog een optie in zijn contract staat, tot 2024. Maar té relaxed

Verschaere­n lijken inzetbaar.

Kompany wil “wurgende regels” U23 in 1B weg

Vanaf volgend seizoen spelen de U23 van Anderlecht, Genk, Club Brugge en Standard in 1B. Alleen zijn er voorlopig zoveel restrictie­s dat jonkies die al te veel met de Aploeg meededen zoals Kana, El Hadj of Sardella niet meer in aanmerking komen voor dat beloftetea­m.

“Ik ben al blij dat er een 1Bvermogen ze niet zijn. De Belgische flankaanva­ller, net als Miyoshi bezig aan zijn derde seizoen bij de Great Old, maakte onder Brian Priske een goeie evolutie door en wacht al een tijdje op een voorstel om voor het eerst te verlengen. Er waren eerder al wel verkennend­e gesprekken, maar meer niet. Brengt sportief directeur Marc Overmars daar op korte termijn veranderin­g in? Want hoe langer er wordt getalmd, hoe minder de speler geneigd zal zijn om nog bij te tekenen. En optie of niet, dat zou nadelig zijn voor zijn toekomstig­e verkoopwaa­rde. (dige, dvd) haal is. Dat is goed voor de ontwikkeli­ng van ons voetbal en de talenten, maar gebruik wat gezond verstand”, zegt coach Vincent Kompany. “Schaf al die wurgende regels die nu op tafel liggen af. Alle spelers die onder een bepaalde leeftijdsg­rens zitten, moeten kunnen meedoen met dat belofteelf­tal. Maakt niet uit of ze 15, 20 of meer duels met de Aploeg speelden. Maak het niet moeilijker dan het al is.”

(jug, mah, thst)

 ?? FOTO ISOSPORT ??
FOTO ISOSPORT
 ?? FOTO BELGA ?? Koji Miyoshi.
FOTO BELGA Koji Miyoshi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium