Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit zijn Champions League-duels”

Alfred Schreuder (Club Brugge):

-

“Een dubbel Champions Leagueduel”: daarmee vergelijkt Alfred Schreuder de confrontat­ies tegen Union. Of we dan ook Champions League-niveau zullen zien, valt te betwijfele­n, maar daar gaat het niet om. Voor Club Brugge telt maar één ding: winnen. Of vooral: niet verliezen.

Het is nu of nooit voor Club. Het verkleinde de achterstan­d op Union de voorbije maanden van twaalf naar drie punten, maar in de play-offs moet het zondag of woensdag haasjeover doen. Nadien kan dat ook nog tegen Antwerp of Anderlecht, maar beter de Brusselaar­s nu al uittellen. Hoe moeilijk dat ook is. “We weten dat ze een heel goeie ploeg hebben, met een intelligen­te coach en goede spelers. Voorin, zeker vanuit de omschakeli­ng, zijn ze levensgeva­arlijk. Maar wij hebben ook een sterk team dat een uitstekend­e ontwikkeli­ng heeft doorgemaak­t.”

En daarom houdt de Nederlande­r in het Dudenpark geen rekening met een nederlaag. Dat is ook echt uit den boze, want dan is de achttiende landstitel bijzonder ver weg. “Van een nederlaag ga ik nóóit uit. Maar ik denk ook niet dat de twee komende matchen beslissend zullen zijn. Het zou kunnen, maar het hoeft niet per se.” Nu de ontknoping nadert, is het wel heel pijnlijk dat Schreuder niet over Mats Rits kan beschikken, die veel meer dan een waterdrage­r was geworden. “Hoe hard we hem gaan missen, moet blijken, maar met zijn diepgang en oog voor de balans was hij inderdaad erg belangrijk. Hij is ook erg teleurgest­eld, maar gelukkig is hij mentaal ijzersterk en wil hij nog beter dan ooit terugkeren. Zijn mentale kracht kunnen wij als groep ook gebruiken.”

Zoals we al schreven, wordt het in principe Balanta die Rits zal vervangen. Maar het zal je niet verbazen dat de coach nog niet wilde bevestigen dat Vormer naast de ploeg valt. “Ik ga niet graag in op namen. We hebben op training bekeken hoe we het uitvallen van Mats kunnen stabiliser­en en hebben verschille­nde dingen uitgeprobe­erd.”

(jve, dvd)

 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium