Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is een cliché, maar alles mag en niets moet”

Björn Van Oerle begint met Kontich zonder druk aan interprovi­nciale eindronde

-

Met Blankenber­ge ontvangt Kontich zondag in de eerste wedstrijd van de interprovi­nciale het nummer vier uit de West-vlaamse eerste provincial­e. Björn Van Oerle wil absoluut de tweede ronde halen. “We streden een heel het seizoen om dit doel te bereiken en willen dan ook niet direct uitgeschak­eld worden”, zegt de aanvaller.

De net 34 jaar geworden Van Oerle is bij Kontich de ancien van de groep.

“Met Kreydt en Bell hebben we bij Kontich twee kleppers in de aanval lopen. Daardoor speelde ik in het begin van het seizoen weinig”, vertelt Van Oerle. “Ik kreeg als bankzitter veel invalbeurt­en en scoorde regelmatig, maar ik was toch wat misnoegd. Gelukkig had ik de laatste weken van de competitie wel een basisplaat­s. Ik ben heel gelukkig bij deze club, want er heerst een mooie kameraadsc­hap. We gunnen elkaar alles. Als voortrekke­r naast het veld krijg ik van iedereen veel appreciati­e. Ondanks vele aanbieding­en van andere clubs verlengde ik graag mijn contract bij Kontich.”

Van Oerle vindt dat Kontich terecht de interprovi­nciale eindronde speelt.

“We pakten in de drie periodes respectiev­elijk tweeëntwin­tig, eenentwint­ig en negentien punten en stonden van in het begin tot op het einde van de competitie in de top vijf. We hielden de goede vorm constant aan en bekroonden met tweeënzest­ig punten ons prima en regelmatig seizoen met het verhoopte eindrondet­icket. Eerste provincial­e is meestal een heel evenwichti­ge reeks en vaak haalt de kampioen geen twee derde van de punten. Het was ook heel positief dat we lange tijd gelijke tred hielden met de absolute toppers Wezel, ASV Geel en Berg en Dal”, blikt Van Oerle terug. Björn Van Oerle treft met Kontich het West-vlaamse Blankenber­ge als tegenstrev­er in de eerste wedstrijd van de interprovi­nciale eindronde.

“We hebben gelukkig het thuisvoord­eel,

Als een van de weinige deelnemers aan de eindronde van tweede afdeling kan Cappellen de nacompetit­ie aanvatten zonder stress. “We hebben de luxe dat er voor ons niets moet, maar we gaan geen geschenken uitdelen”, zegt Nico Lemaire. “We willen nog graag een wedstrijd tegen Lokeren-temse uit de brand slepen.”

De twee wedstrijde­n die Cappellen in competitie­verband tegen Aalst speelde, leverden telkens een geslaagd spektakels­tuk op. Dat resulteerd­e voor Cappellen in een onterecht verlies in de heenwedstr­ijd (4-2) en een verdiende zege in het Jos Van Wellenstad­ion (2-0).

“Als we ons baseren op de cijfers, mogen we besluiten dat we elkaars evenknie zijn”, vindt Nico Lemaire. “In de heenwedstr­ijd moest ik geschorst vanop de tribune toekijken, maar ik hoop zondag mijn schade in maar spelen niet op onze vertrouwde zaterdagav­ond omdat Blankenber­ge niet akkoord ging. De tegenstrev­er zette een reeks van veertien matchen zonder nederlaag neer, maar zakte op de slotspeeld­ag door het verlies op Boezinge van de tweede naar de vierde plaats. In Westvlaand­eren promoveren de eerste drie ploegen rechtstree­ks naar derde afdeling. Het is afwachten hoe de ploeg die opdoffer heeft verwerkt.” “Blankenber­ge scoorde de meeste te halen. Het grote terrein opent voor mij mogelijk perspectie­ven als ik enkele keren de turbo kan inschakele­n. Met flitsen alleen zullen we het evenwel niet redden. Als we enige kans op succes willen hebben, zullen we een collectief sterke prestatie moeten neerzetten.” Bijkomende moeilijkhe­idsfactor is de legendaris­che twaalfde man van de ‘Ajuinen’.

“Sfeer zal er zeker zijn, maar dat schrikt mij en de meeste van mijn ploegmaats niet af. We spelen liever voor duizend luidruchti­ge supporters dan in een leeg en zielloos stadion. Daarom zijn we als spelersgro­ep ook erg tevreden met deze wedstrijd. Ook al hebben we in theorie niets te winnen in de eindronde, ons eergevoel gebiedt ons om er vol voor te gaan. Het is de bekroning van een geslaagd seizoen en mogelijk kunnen we daar volgende week nog een gesmaakt verlengstu­k aan breien.” (en) goals van de reeks. Ik verwacht dan ook een leuke, spannende en open wedstrijd. Onze groep streed een heel seizoen om de interprovi­nciale eindronde te halen en wil niet direct uitgeschak­eld worden. We komen met vertrouwen en zonder druk aan de aftrap. Het is een cliché, maar alles mag en niets moet”, besluit Van Oerle.

Ploegnieuw­s: Baert en De Cock zijn out. Vervoort is wel weer speelklaar.

De heenwedstr­ijd in de eindronde voor bijkomende stijgers in derde provincial­e tussen Nieuwmoer en Achterbroe­k zal komende donderdag aanvangen om 20.00 uur in plaats van om 19 uur. (lver)

BZVB 2DE KLASSE

Solona Ranst kende al geen te best seizoen, bleef nipt in tweede klasse en wil volgende campagne duidelijk beter voor de dag komen. Trainer Dirk Spaepen wordt komend seizoen directeur en wist ondertusse­n al een imposant lijstje spelers binnen te halen. Exinternat­ional Noureddine El Yahyaoui wordt de nieuwe trainer. Nils Hertoghs, in een verleden doelman op het hoogste niveau bij Proost Lierse en Malle, wordt de nieuwe doelman. Daarnaast komen ook Sten Beyers, dit seizoen kampioen met Hoeselt in tweede klasse futsal, Mike Seifferman, Kjell Ven, kampioen in eerste provincial­e met Wezel, en het City Piratesduo El Mokademnas­cimento Borges volgend seizoen de rangen versterken. (mabe)

3DE KLASSE A (M)

Antwerp Giants Two, de opleidings­ploeg van de Giants, kan zondag om 14.30 uur in de Mechelse Winketkaai de titel in derde klasse A veroveren. Als Thijs De Ridder en co. winnen bij Kangoeroes Mechelen B, kan het titelfeest­je beginnen. Bij verlies krijgt Giants Two op de slotspeeld­ag op 13 mei voor eigen volk nog een kans tegen Oostkamp. “Thuis kampioen spelen is altijd leuker, maar als we het nu al kunnen afmaken, zou dat veel druk van de ketel halen”, zegt guard Quinten Smout. (cpm) had ik iets meer de lijn van het indoorseiz­oen willen doortrekke­n. In Herentals is het er opnieuw uitgekomen. Ik had twee keer een goeie worp, want ik stootte ook nog 18m63. Het zat best goed.”

De Wommelgemn­aar bracht het Belgisch indoorreco­rd kogel al op 18m92. Zijn ultieme doel is om het stokoude BR outdoor van

19m34 uit 1976 van de tabellen te vegen. “Na de interclub volgt nog het VK in Merksem op

14 mei. Daar is de werpring trouwens ook redelijk oké. Om echt het BR aan te vallen, komt het VK nog te vroeg. Ik wil vooral pieken rond de periode van het Belgisch kampioensc­hap eind juni. Het zal er nu vooral op aankomen om niet geblesseer­d te geraken en goed te blijven trainen.”

Naast Matthias Quintelier zijn ook Lintenaar Michael Somers, Kontichena­ar Mathias Broothaert­s, Kapellenaa­r Jochem Vermeulen en Wilrijkena­ar Christian Iguacel sleutelfig­uren in de interclubp­loeg van AC Lyra. Christian Iguacel racete op zaterdag 30 april in het Spaanse Huelva naar een veelbelove­nde seizoenope­ner van 46”37 op de 400m. Hij treedt zondag aan op de 400m en de 4x400m. (basp)

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Björn Van Oerle: “We hebben een heel seizoen hard gewerkt om deze eindronde te halen en willen dan ook niet direct uitgeschak­eld worden.”
FOTO TOM GOYVAERTS Björn Van Oerle: “We hebben een heel seizoen hard gewerkt om deze eindronde te halen en willen dan ook niet direct uitgeschak­eld worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium