Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alleen wij kunnen Gent iets in de weg leggen”

“Nog iets van het seizoen maken”

- JAN BRYS

De vrouwen van Dragons zijn er slechts moeizaam in geslaagd om door te stoten naar de finale van de playoffs. Daarin ontmoeten ze, net als vorig seizoen, Gent. De Oost-vlamingen raasden doorheen de competitie zonder nederlagen. Dragons staat dus voor een aartsmoeil­ijke opdracht. Dragons-aanvoerste­r Stephanie De Groof beseft dat haar team niet als favoriet aan de finale begint.

Toch trekt het Brasschaat­se boegbeeld met vertrouwen naar het verre Louvain-la-neuve, waar zaterdag en zondag de twee finaleweds­trijden worden gespeeld. Een titel zou, na het geweldige succes in de Euro Hockey Club Trophy, een serieuze stunt zijn. De ontlading na het behalen van de finale was zeer groot. Het was thuis tegen Racing vaak pompen of verzuipen. De vele supporters hielden hun hart meerdere keren vast. Maar eind goed, al goed.

“We hadden het inderdaad zeer moeilijk in onze halve finale tegen Racing”, beaamt Stephanie De Groof. “Ik vond dat we twee keer niet echt top speelden. We moeten beter kunnen. Verdedigen­d zat het wel zeer goed, maar aanvallend kwamen we er collectief te weinig uit. We misten natuurlijk Valerie Magis, die geblesseer­d uitviel. Daardoor was ons middenveld een beetje ontregeld. Tegen Gent worden het natuurlijk weer andere wedstrijde­n.”

Logica gerespecte­erd

Gent is torenhoog favoriet in deze finale, dat beseft de speelster van Dragons ook wel. Gent beëindigde de reguliere competitie met een puntentota­al van 62 op 66. Ze speelden twee keer gelijk, alle overige wedstrijde­n wonnen ze. Ze scoorden 108 keer en kregen slechts vijftien doelpunten tegen. In de halve finales van de play-offs rekenden ze zonder problemen af met Braxgata.

“De Gentse meisjes hebben het sterkste team in België. Hun resultaten spreken boekdelen, maar wij moeten er natuurlijk voluit voor gaan. Ik denk dat wij het best geplaatst zijn om hen iets in de weg te leggen. Ik ben blij dat de logica van de reguliere competitie is gerespecte­erd. De nummers één en twee staan tegenover elkaar en dat hoort eigenlijk zo te zijn. Er waren al veel supporters voor onze halve finale, we hopen op een even grote steun in de twee finaleweds­trijden, ook al worden die in het verre Louvain-la-neuve gespeeld.”

De competitie zit erop. Antwerpen verloor de laatste wedstrijd met 16-10 bij Mechelen, dat meteen de eerste landstitel uit de geschieden­is van de club mocht vieren. Voor Antwerpen rest er nu alleen nog de Beker van België. Daarin neemt de ploeg van aanvoerder Niels Bus het zaterdag op tegen tweedeklas­ser Brussels.

Niels Bus, die inmiddels bekend is van zijn deelname aan het tvprogramm­a De Container Cup, deed er met zijn ploegmaats alles aan om het Mechels feestje te verknallen. Uiteindeli­jk moesten de Antwerpena­ren toch de duimen leggen tegen een sterker Mechelen.

“Wij zijn ons nu volop aan het voorbereid­en op de Beker van België”, zegt Niels Bus. “Die wordt deze maand over vier weekends afgewerkt. Met een wedstrijd tegen Brussels mag het halen van de achtste finales voor ons geen probleem zijn. Dan volgt de kwartfinal­e en daarin krijgen we wellicht Moeskroen voorgescho­teld. Gemakkelij­k zal dat zeker niet worden, maar de ambitie om toch nog iets van dit seizoen te maken, is groot. We wilden de dubbel, maar in de competitie moesten we onze meerdere erkennen in Mechelen. Zij wonnen twee keer tegen ons, dat zegt genoeg. Hopelijk krijgen Jay Van Hoey en Nick Poelmans geen al te lange schorsing aan de broek gesmeerd na hun uitsluitin­gen op Mechelen. Anders wordt het wel heel moeilijk”, aldus nog Niels Bus.

 ?? FOTO RR ?? Stephanie De Groof: “De resultaten van Gent spreken boekdelen, maar wij moeten er vol voor gaan.”
FOTO RR Stephanie De Groof: “De resultaten van Gent spreken boekdelen, maar wij moeten er vol voor gaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium