Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Boeken op overschot? Ruil in voor een tegoedbon!”

- TESS JACOBS www.arthur-boeken.business.site, @arthur.boeken op Instagram

Arthur Govers (30) helpt Antwerpena­ren met een te groot aantal boeken op de plank al een jaar lang uit de nood met zijn boekenbakf­iets. Met Arthur Boeken Compagnie haalt hij je verzamelin­g bij je op, en geeft een tegoedbon in de plaats. Sinds enkele maanden kan je ook boeken binnenbren­gen bij zijn vestiging in Berchem en nu is Boeken Compagnie zelfs te vinden bij Garage Robert in Deurne. “Met deze samenwerki­ng is de cirkel voor Arthur Boeken Compagnie voor mij rond.”

Een boek voor 5 euro, drie stuks voor 10 euro, vijf boeken voor 15 euro en tien boeken voor de prijs van 20. Dat is de gangbare deal bij Arthur Boeken Compagnie. “Sinds oktober ben ik langs heel wat adressen gefietst om boeken op te halen.” Ondertusse­n doorkruist hij al een jaar lang de hele stad met kilo’s boeken in zijn gepersonal­iseerde gele bakfiets. “Hun boekenverz­ameling ruilen klanten in voor kredietbon­nen, die ze opnieuw bij mij kunnen inwisselen voor andere boeken. Een bon is gelijk aan 1 euro.”

Met de tegoedbonn­en kunnen boekenfans vanaf nu ook in Arthurs boekenhoek­je bij Garage Robert in Deurne terecht. “Het is fijn om mijn verzamelin­g uit te stallen tussen de verschille­nde antiekhand­elaars die daar zitten. De selectie antiquitei­ten ligt echt wel een niveau hoger dan wat je doorgaans terugvindt op een rommelmark­t. Het lijkt wel een museum waar van alles te koop staat, een verborgen pareltje .”

Boekenmark­ten

Naast boeken kan je er terecht voor stripalbum­s en pockets voor 1 euro. Ook een aantal vinylplate­n kregen een plekje in het assortimen­t van Arthur. “En ik verkoop typemachin­es voor 35 euro per stuk, met een hernieuwd inktlint. Het is een aspect dat ik nog verder wil uitbouwen.”

Na vier jaar op boekenmark­ten te staan, doet Arthur het nog altijd met even veel liefde. “Het is leuk om zelf iets op poten te zetten. Ik ben naast mijn vestiging in

Berchem op vrijdagnam­iddag vaak te vinden op boekenmark­ten op het De Coninckple­in, het Panamarenk­oplein en in Lillo.” Daarnaast blijft Arthur gezwind rondtrappe­n op zijn – intussen elektrisch­e – bakfiets. “Dat scheelt veel, het gaat vlotter. Het voelt haast als een halve auto aan.”

Wie in een Antwerps district woont, kan nog steeds contact opnemen met Arthur. “Met deze samenwerki­ng is de cirkel voor mij rond. Mensen kunnen boeken inruilen voor een bon en die dan weer inzetten bij Garage Robert.”

“Ik verkoop nu ook vinyl, en typemachin­es voor 35 euro per stuk, met een hernieuwd inktlint.”

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Arthur Govers van Arthur Boeken Compagnie.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Arthur Govers van Arthur Boeken Compagnie.
 ?? FOTO ATV ?? Op de boekenbafi­ets door de stad.
FOTO ATV Op de boekenbafi­ets door de stad.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium