Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Iconische uitspraak Bob Peeters herleeft als cafésticke­r

- THOMAS FRANKEN

“Dan weet je dat het moeilijk wordt.” De legendaris­che woorden van Bob Peeters (48) leidden al tot internetmo­pjes en -compilatie­s. Sinds kort is het al even clichémati­ge als iconische citaat vereeuwigd in een sticker, onder meer terug te vinden in het sanitair van Antwerpse cafés. Het brein erachter? De Antwerpse ontwerper Jan-pieter Brat (29). “Ik heb als Antwerpfan niet per se iets met Bob Peeters. Maar die uitspraak is ondertusse­n gewoon zó grappig geworden.”

De woorden ‘Bob weet dat het moeilijk wordt’ samen met de beeltenis van de kaalhoofdi­ge exrode Duivel en trainer. Janpieter Brat werkt in koffiebar Antoine in de Sint-antoniusst­raat in hartje Antwerpen en is de ontwerper van de sticker. “Op het internet vind je heel wat filmpjes met die ene uitspraak van Bob Peeters. Hij heeft in interviews na wedstrijde­n al vaak gezegd: ‘Dan weet je dat het moeilijk wordt.’ Die filmpjes op zich vond ik al grappig en het ietwat intrieste gezicht waarmee hij die woorden uitspreekt, lenen zich perfect voor zo’n ontwerp. Ik dacht: waarom maak ik er niet gewoon een sticker van?”

Lierse en Westerlo

Bob Peeters voetbalde in België bij Lierse en Racing Genk en was trainer bij onder meer Westerlo en AA Gent. Nu is hij aan de slag in de Nederlands­e tweede klasse, bij TOP Oss. “Ik ben zelf Antwerpsup­porter, dus volg ik het voetbal wel, maar ik heb niet per se iets met Bob Peeters”, vertelt Janpieter.

“Ik heb die sticker al wel eens doorgestuu­rd naar een fanpage van hem, maar heb er nooit reactie op gekregen. Ik ben wel benieuwd wat hij er zelf van vindt.

Hopelijk kan hij er mee lachen, he.”

Wij bellen Bob Peeters, die er zelf hartelijk om moet lachen. “Fantastisc­h! Als ik op straat een groepje jongeren passeer, hoor ik die woorden nog heel vaak vallen. Ooit zal dat op mijn grafsteen staan”, grapt de trainer.

Hoe is die slagzin eigenlijk ontstaan? Peeters: “Dat was in een periode als trainer toen mijn ploegen niet al te best presteerde­n

Bob Peeters

Trainer TOP Oss

Janpieter Brat is Antwerpfan, maar wilde als graficus deze kans toch niet laten liggen. en vaak dezelfde fouten maakten. Na een tijd stond het internet er vol van. Ik moet eerlijk toegeven dat ik daardoor aanvankeli­jk dat stopzinnet­je wel wat vermeed, maar tegenwoord­ig gooi ik hem maar al te graag door een interview. Mooi initiatief van die ontwerper!”

Oudaan en Boerentore­n

Jan-pieter is niet aan zijn proefstuk toe. Op zijn Instagram

Alweer nieuw grafisch werk van Studio Brat: de al even iconische toren van de Oudaan.

pagina onder de naam Studio Brat Graphics prijken heel wat opvallende ontwerpen. “Ik heb ook een poster van de Oudaan ontworpen. Wat een magnifiek gebouw. Je kan de Oudaan ook van overal in Antwerpen zien opdoemen. Ik richt mij in mijn werk niet op iets specifieks, maar gewoon op dingen die ik mooi vind. Zo kan ik al verklappen dat de Boerentore­n er binnenkort ook een ode krijgt.”

Als ontwerper begon Jan-pieter – zonder enige opleiding – al tien jaar geleden. “Ik probeer al doende te leren. Ik verkoop ook prints in de koffiebar en deel er stickers uit. Zo kom je hier en daar in een Antwerps café misschien wel eens een sticker tegen. Ik wil ooit mijn eigen merchandis­e verkopen, maar ik wil ook niet te snel groeien. Ik ben al blij met de opdrachtje­s die ik nu heb. Zo maakte ik labels voor de Antwerpse kaashandel Van Tricht.”

“Fantastisc­h idee, de laatste tijd gebruik ik de zin weer meer. En ja, dat zal ooit op mijn grafsteen staan.”

TREKKING VAN 6 MEI 2022

Winnende nummers: 2 9 4 9 4 6 Jackpot 0 reeks van 6 cijfers 1 reeks van 5 cijfers 7 reeks van 4 cijfers 52 reeks van 3 cijfers 539 reeks van 2 cijfers 5.186 1 cijfer 52.086 Sterrenbee­ld 22.764

Jackpot 7/5/2022: €1.000.000 met met met met met met met met

€0

€20.000

€2.000

€200

€20

€5

€2

€1,5

TREKKING VAN 6 MEI 2022

Winnende nummers:

2 - 9 - 12 - 13 - 16 - 24 - 27 - 29 - 31 - 34 - 40 - 43 - 49 - 50 - 59 - 62 - 63 - 64 - 68 - 70

 ?? FOTO'S ??
FOTO'S
 ?? VICTORIANO MORENO/ STUDIO BRAT, BELGA ??
VICTORIANO MORENO/ STUDIO BRAT, BELGA
 ?? FOTO VM ??
FOTO VM
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium