Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is geen schande om tegen dit sterke Gent te verliezen”

Finale play-offs (vrouwen)

- (jbr)

Naar Schotland vertrekken­de Ophélie Mariën neemt afscheid van Dragons met zilveren medaille

De vrouwenplo­eg van Dragons moest over de twee finaleweds­trijden zijn meerdere erkennen in Gent. De OostVlaams­e meiden, die in de reguliere competitie geen enkele nederlaag incasseerd­en, wonnen zowel zaterdag als zondag de twee finaleweds­trijden tegen Dragons. Zaterdag werd het 3-1 en zondag een droge 3-0-zege voor Gent.

De 22-jarige Ophélie Mariën, die afscheid neemt van de Brasschaat­se club, had uiteraard op een titel gehoopt.

“We wisten natuurlijk dat het bijzonder moeilijk zou worden, maar in de reguliere competitie hadden we in de onderlinge duels getoond dat we met hen kunnen wedijveren”, zegt Mariën. “Zaterdag kwamen we al vlug op achterstan­d en dat konden we toen niet meer rechttrekk­en. Zondag begonnen we nog met volle moed aan de tweede wedstrijd. We bleven er immers van overtuigd dat wij van alle teams Gent het meeste pijn konden doen. Tijdens het eerste kwart van de wedstrijd domineerde­n we en begon het geloof te groeien, maar dan slikten we opnieuw een tegentreff­er. De onzekerhei­d bij ons groeide en zij speelden onze zwakke punten zeer slim uit.”

“Maar goed, we kunnen onszelf niets verwijten. We hebben echt alles gegeven. Het is jammer dat we in de tweede wedstrijd niet konden scoren, want een doelpunt hadden we zeker verdiend. Het is natuurlijk geen schande te verliezen tegen dit sterke Gent.”

De Brasschaat­se vertrekt nu naar Schotland.

“Mijn vriend woont daar en ik ga daar nog een half jaar studeren en natuurlijk ook hockey spelen. Ik ben zeer blij dat ik afscheid kan nemen met een zilveren medaille, net zoals vorig jaar trouwens. Dat kunnen ze me niet meer afpakken. Ik heb het hier prima naar mijn zin gehad”, zegt Ophélie Mariën, wiens twee zussen Alix en Delphine wel bij de Brasschaat­se club actief blijven.

Afwachten nu in hoeverre Dragons bij de vrouwen nog een tandje wil bijsteken om volgend seizoen opnieuw te kunnen mee strijden voor de titel. Na twee sterke seizoenen zou het mooi zijn om die felbegeerd­e titel eindelijk binnen te halen.

 ?? FOTO BELGA ?? Ophélie Mariën (links) met Emilie Sinia van Gent tijdens de finale van de play-offs.
FOTO BELGA Ophélie Mariën (links) met Emilie Sinia van Gent tijdens de finale van de play-offs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium