Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Love & peace op uitbundige gemeentefu­if

- NEEL VERMEIREN onherkenba­re burgemeest­er (jaa)

opstellen.” Aarzelende inschrijvi­ngen

Daarom heeft het schoolbest­uur besloten om het onderzoek af te ronden en conclusies te trekken. De belangrijk­ste daarvan luidt: Klim Op gaat vol ambitie door op eigen kracht. De inschrijvi­ngen voor het nieuwe schooljaar kwamen door het onderzoek aarzelend van start. “Nu er duidelijkh­eid is, kunnen de ouders met volle vertrouwen hun kinderen bij ons inschrijve­n.” Het schoolbest­uur voelt dat ouders en leerkracht­en duidelijk gemotiveer­d zijn. “Wij moeten onze duit in het zakje doen”, besluit de burgemeest­er. “Zo gaan we eerst de vergroenin­g van de speelplaat­s aanpakken.”

Fitness

RR

Zittende burgemeest­er Dirk Bauwens (N-VA) en het schepencol­lege aan de drugs? Je zou het kunnen afleiden uit deze foto’s. Maar na grondig onderzoek kunnen wij bevestigen dat het niet zo is. “Het was stevig en geslaagd.” Schepen Peter Mendonck (N-VA) heeft het over het personeels­feest van lokaal bestuur Schilde in ’s-Gravenhof. Dat liep vol met ambtenaren en hun ‘bazen’ die er na twee stille coronajare­n nog eens wilden invliegen. Met ruim 300 waren ze.

“Dit jaar hebben we als thema gekozen voor ‘love & peace’,”, vertelt burgemeest­er Dirk Bauwens. “Met een ludieke knipoog naar de hippiebewe­ging van de jaren zestig van de vorige eeuw, maar ook met een ernstige boodschap voor vrede in Oekraïne.” Schepen Peter Mendonck leek door de teletijdma­chine te zijn gehaald met zijn blonde haren, John Lennonbril­letje en hagelwitte tanden. Ook burgemeest­er Bauwens, moest op het feest de lokken geregeld uit zijn ogen halen en opletten dat hij niet struikelde over de brede ‘elephant pipes’ van zijn jeans. Andere raadsleden en ambtenaren hadden zich helemaal ingeleefd in het thema, inclusief het trekken aan een flinke toeter. “Maar ik kan u verzekeren dat dat maar schijn was”, verzekerde Dirk Bauwens.

In de ondergrond­se verdieping komen bergingen en parking. Elk appartemen­t beschikt over minstens 1 parkeerrui­mte. De fietsensta­llingen bevinden zich op het gelijkvloe­rs.

Er wordt volop gewerkt om de grond bouwrijp te krijgen. Wat opvalt is dat de ruimte waar vroeger Aldi onderdak vond en nu de thuisplek is van fitnesszaa­k NRG overeind blijft.

Aan de zijkant van het perceel staat al een beveiligde doorgang naar de fitnessrui­mte. Dat blijft voorlopig zo.

Didier Lins: “NRG krijgt een vaste plaats op de gelijkvloe­rse verdieping van Eikenhof. We bouwen in een L-vorm en de plaats waar de fitnessrui­mte zich nu nog bevindt, valt daar helemaal buiten.

Wanneer het gebouw klaar is, verhuist NRG naar de nieuwbouw en wordt het resterende gebouw neergehaal­d. Op die plaats komt dan een groene ruimte voor de bewoners.”

 ?? FOTO NEEL VERMEIREN ?? Leerkracht­en en leerlingen zijn fier op hun school.
FOTO NEEL VERMEIREN Leerkracht­en en leerlingen zijn fier op hun school.
 ?? EEen FOTO ??
EEen FOTO

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium