Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Studenten organisere­n originele Antwerp Dog Trail

Groots opgezet viervoeter­sevenement met hondenmark­t, fotosessie en ‘escape room’

- TESS JACOBS

Vijf studenten van de Karel De Grote Hogeschool toveren aanstaande zondag het park van Brasschaat om tot een waar hondenpara­dijs. Antwerp Dog Trail wordt het eerste wandel- en loopevent voor baasjes en hun viervoeter­s in Antwerpen. In de dogvillage stellen jonge ondernemer­s een markt vol accessoire­s op en kunnen de waaghalzen onder de honden hun weg uit een escaperoom zoeken. “Er zijn ook drie wandel- en looproutes voorzien van 2,5 km tot 8 km doorheen het park”, vertelt organisatr­ice Marieke Van Ranst (20). Het vijftal probeerde in zijn enthousias­me zelfs Samson en Marie te strikken.

De vijf studenten Event & Project Management hebben een gedeelde passie: honden. Althans, alle organisato­ren behalve Michiel Van den Broeck (23), die de viervoeter­s toch liever vanop een afstand bekijkt. “Hij zal tijdens het evenement dan ook achter de bar staan”, vertelt Marieke met een knipoog.

Van bij het begin zagen de organisato­ren het groots. “Het event zou eerst op de Middenvijv­er van Linkeroeve­r doorgaan, maar door de aanleg van het nooddorp voor Oekraïense vluchtelin­gen hebben we onze locatie moeten herbekijke­n. Het event vindt nu in het park van Brasschaat plaats”, vertelt Annet Heuten (20).

Geen loopwedstr­ijd

Met Antwerp Dog Trail organiseer­t de groep het eerste wandelen loopevent voor honden in Antwerpen. “Het is dus geen loopwedstr­ijd”, verduideli­jkt Caroline Maes (21).

“Ons event draait rond de beleving van het parcours samen met je trouwe viervoeter”, meent Mien Dekegel (20). Onderweg zijn er stops voorzien waar de hondjes (en baasjes) een slok water kunnen drinken.

Deelnemers kunnen kiezen uit drie routes: een kort pad van 2,5 km, een grotere wandeling van 6 km of de volledige wandelbele­ving van 8 km. “In de voormiddag is het aan de lopers om de Dog Trail te ontdekken, in de namiddag zijn de wandelaars aan de beurt. Alle drie de routes komen samen in de dogvillage”, vertelt Marieke.

Het hondendorp belooft een écht festival te worden waarop jonge ondernemer­s hun producten uitstallen.

“Achilles en Jack van Gutsy komen ecologisch hondenvoer op basis van insecten uitstallen en Hupple voorziet lekkere hondensnac­ks. Ze strooien er ook een heleboel uit over een doorzichti­ge plaat, waardoor de hond tijdens het smikkelen langs onderen gefotograf­eerd wordt”, vertelt Caroline met veel passie. Ook dierenwink­el Tom & Co is van de partij.

Escaperoom voor honden

Naast de fotoshoot van Hupple worden er onderweg in de geïmprovis­eerde fotostudio van hondenfoto­graaf Boothloose mooie portretten van je viervoeter gemaakt.

“Dieren vastleggen op foto is een vak apart, maar Jeroen weet je hond er als een profession­eel model te doen uitzien”, verzekert Caroline. “Aap vzw, die zich inzet voor het welzijn van baasje en

dier, heeft een escaperoom uitgedacht waarbij je samen met je huisdier uit een gevangenis moet zien te ontsnappen.” Hondvriend­elijk

Ook een paar lokale winkels stallen een marktkraam uit. “Nina van Never Enough Leashes verkoopt er haar kleurrijke leibandjes en On A Walk biedt handgemaak­te harnassen aan.

Wie zijn hond graag een bandana omdoet of een nieuw dekentje voor thuis zoekt, kan bij Muffin & Lucy’s terecht”, gaat Marieke verder.

Het event heeft twee ambassadeu­rs. Teckel en fulltime restaurant­recensent Jerom (@sir_jerom op

iInstagram, red.) red.)

en

Woef Magazine.

French

Bulldog Scott

zijn twee kleine hondjes, maar hebben een groter volgersaan­tal op Instagram dan de organisato­ren zelf. De recensies van Jerom worden door maar liefst 8.000 volgers gelezen en gepublicee­rd in De teckel heeft zelfs zijn eigen sticker voor elke ‘Dog Friendly Place’ die hij in Antwerpen uittest. Frenchie Scott deelt zijn avonturen met iets meer dan 5.000 fans. “Het is grappig hoe hondenacco­unts een community vormen. Intussen heeft onze Dog Trail er dankzij het duo een groot aantal followers bijgekrege­n”, meent Caroline. (@kingscottt­hefirst, https://antwerpdog­trail.com/

 ?? FOTO PATRICK DE ROO ?? Organisato­ren Annet Heuten, Caroline Maes, Marieke Van Ranst, Michiel Van den Broeck en Mien Dekegel met mascottes Jerom (links), Droovy, Morris en mascotte Scott.
FOTO PATRICK DE ROO Organisato­ren Annet Heuten, Caroline Maes, Marieke Van Ranst, Michiel Van den Broeck en Mien Dekegel met mascottes Jerom (links), Droovy, Morris en mascotte Scott.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium