Gazet van Antwerpen Stad en Rand

CHRISTIAN BURGESS

Wil de handdoek nog niet werpen, integendee­l

-

“‘t Werk is nog nie gedoan”, zette Club Brugge op zijn social media, en dat is helemaal correct. Bij winst in Jan Breydel wipt Union vanavond opnieuw over blauw-zwart en zet het de Champions’ play-offs weer op z’n kop. Een gesprek met Christian Burgess (30), strijder voor de titel en tegen onrecht. “De play-offs zijn, euhm... Interessan­t?”

Een hippe bar in Antwerpen: daar vindt het interview plaats, op uitdrukkel­ijke vraag van Christian Burgess zelf. “Hier kan ik mijn verslaving stillen: ik hou van koffie.”

Ga je voor de match op Jan Breydel wat extra cafeïne slikken?

“Dat doe ik sowieso al. Ik gebruik cafeïnetab­letten en -shakes om scherp en geconcentr­eerd te zijn. Alle energie is welkom: ik ben een speler die kickt op harde duels. En op winnen. Dan drink ik achteraf een pintje.” (lacht)

Tegen Club Brugge lukte dat dit seizoen nog niet. Waarom kan het straks wel?

“Omdat we een sterk collectief zijn. Mocht je me vragen welke speler van Club ik zou willen inpassen, dan zou het simpel zijn: niemand. Onze kracht is het geheel. Die cohesie is wonderlijk en het zou dom zijn die te verbreken. Kijk, Club is de titelfavor­iet. Bekijk alleen al de marktwaard­es van hun spelers: die liggen hoger dan de onze. Zo’n Vanaken of De Ketelaere: dat zijn supergetal­enteerde mannen. En dan is er ook de ervaring van een Vormer en Mignolet. Maar Union als eenheid: óók top. Het is gewoon anders.”

Wat is de kans dat jullie Club deze keer wel kunnen verslaan?

“Dat is iets voor de bookmakers. Ik geloof wel dat het kan, de groep kan om met de grote druk. En we hebben al bewezen dat we niet voor Club moeten onderdoen. We waren telkens de betere ploeg, nu moeten we koelbloedi­ger zijn.”

Hoe zuur zou het zijn om de titel alsnog uit handen te zien glippen?

“Dat zou pijn doen: we stonden het hele seizoen bovenin. Sinds Kerstmis denk ik elke dag aan een eventueel kampioensf­eest. Maar hey, het is nog niet gedaan, hé. De play-offs zijn bijzonder onvoorspel­baar, iedereen kan van iedereen winnen. Als de verschille­n dan ook nog eens zo klein zijn door die halvering... De spanning is enorm.”

Wat vind je van het competitie­format? “De play-offs zijn, euhm... Inte

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium