Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We missen telkens dat tikkeltje”

- (thst) DIEDERIK GEYPEN (ydb)

Het is KV Mechelen in deze Europe play-offs niet gegund. Voor de derde keer op rij bleven de Kakkers met lege handen achter. Malinwa voetbalde in de overbodige return tegen AA Gent met veel gretigheid, maar miste een penalty en liep in de absolute slotsecond­en tegen een fatale tegengoal aan. Toch gingen de KV Mechelen-fans, die zich van het werk naar het AFAS Stadion haastten, met een voldaan gevoel naar huis.

“Ik vrees niet voor verslappin­g of egoïstisch­e acties van jongens die zich in de kijker willen spelen. Daarvoor ken ik mijn groep te goed”, blikte Vrancken vooruit op deze partij met minimale inzet voor KV. En of hij zijn groep goed kent. Zijn manschappe­n begonnen met veel duelkracht, joegen fel door en etaleerden een duidelijke aanvalslus­t. “De play-offs zijn voor ons misschien over, maar we gaan nog véél plezier maken”, lichtte Hugo Cuypers de Mechelse aanpak toe. “Voor ons is deze energieke speelstijl leuker dan een blok neerzetten.”

Protest tegen vroege aanvangsuu­r

De goesting van de spelers sloeg al snel over op de fans, die mondjesmaa­t binnenstro­omden. Het vroege aanvangsuu­r (18.45u), niet voor het eerst trouwens dit seizoen, lokte protest uit. De spionkop achter het doel deed pas na twaalf minuten haar intrede. ‘Sorry, nog aan het werk!’, stond er tot dan te lezen op een alleszegge­nd spandoek.

Terwijl pogingen van Storm, Cuypers en Mrabti geen resultaat opleverden, kopte Ngadeu aan de overkant wel raak. Op slag van rust liet Mrabti de gelijkmake­r liggen vanop de stip. Penaltyspe­cialist Roef - remember de strafschop­penreeks in de bekerfinal­e - koos de goede hoek. Voor Mrabti was het zijn tweede gemiste strafschop in evenveel maanden tijd.

De Mechelen-fans moesten tot in de 89ste minuut wachten op de verdiende gelijkmake­r. Vrijschops­pecialist Hairemans liet van in het halve maantje Roef geen kans. “Dit was de perfecte afstand voor mij”, glunderde de doelpunten­maker. “Ze probeerden nog een klein muurtje op te stellen, er lag zelfs iemand op de grond, maar tevergeefs.” Zijn bankzitter­sstatuut was overigens een keuze in overleg met de coach. Hairemans kreeg rust, waardoor Shved nog eens aan de aftrap stond.

Op het enthousias­me van de achterban ging KV nog op zoek naar de winning goal, maar die viel finaal aan de overzijde. “Dit is het verhaal van heel het seizoen hé”, foeterde Cuypers. “Telkens missen we dat tikkeltje om mee te doen met de grote jongens. Misschien waren we soms wat te naïef.”

Merci KV

De supporters lieten de late 1-2 niet aan hun hart komen en bedankten de ploeg voor zoveel inzet met een welgemeend­e ‘Merci KV’. “Dat we

Onder hen slechts één Belg (niet De Roeck) en drie buitenland­ers, onder wie zeker één Duitse trainer. KV ging aanvankeli­jk voluit voor een Belgische coach, maar heeft gaandeweg zijn blik toch verruimd richting het buitenland.

Wie wel zeker in Mechelen blijft, is assistent-coach Fred Vanderbies­t. De club is van plan om zijn contract van onbepaalde duur na dit seizoen op te waarderen. ons truitje nat maken weten ze hier wel te appreciëre­n”, besloot Hairemans. De gezangen, die het Gentse gejuich overstemde­n, deden terugdenke­n aan de taferelen van vorige zondag op de Bosuil, die Geoffke Deurne-Noord overigens live meemaakte. “Het was jammer om Antwerp zo te zien lijden. Dan zag het er bij ons toch iets beter uit”, grijnsde de man van de penseelstr­eek.

“Op het einde zetten we alles op alles voor de zege”, reageerde doelman Gaëtan Coucke. “Dan is het moeilijk om achteraan alles toe te houden. Bij de tegengoal schuiven zowel Alec als ik een beetje uit, waardoor Tissoudali kan profiteren. Jammer voor onze fans, want hoe ze ons zelfs na afloop toezongen, dat maak je nergens anders mee.”

KVM maakte ondanks de nederlaag opnieuw een goede beurt, maar dat tikkeltje geluk ontbrak ook nu weer. “Deze match was het verhaal van de playoffs. De laatste matchen van de reguliere competitie speelden we minder sterk, maar pakten we punten. Nu voetballen we erg goed, maar komen we moeilijk tot scoren. En tja, die tegengoal op stilstaand­e fase... Ik ben dat ook beu. Voor een doelman is dat geweldig frustreren­d. Hopelijk gebeurt dat niet meer in de laatste twee duels.”

 ?? FOTO BELGA ?? Odjidja en Souza in duel.
FOTO BELGA Odjidja en Souza in duel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium