Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ranking beschermen en prijzengel­d aandikken”

Raf Bogaerts en Team Antwerp trekken met dubbele missie op Aziatische tour

- PATRICK CEULEMANS (fko) (fko) (fko)

Van Japan over Mongolië tot de Filipijnen. Team Antwerp stapt vandaag het vliegtuig op voor een Aziatische tour van liefst drie weken. Eind mei staan er normaal een dikke 40.000 vliegtuigk­ilometers op de teller. “We werken twee World Tour-toernooien en één Challenger-toernooi af”, zegt Raf Bogaerts. “De eerste World Tour komend weekend in Japan wordt al meteen een belangrijk­e afspraak.”

Team Antwerp is intussen opgerukt naar de tweede plaats op de wereldrang­lijst, de start van de nieuwe World Tour-campagne wil het dus niet missen. “We moeten in Utsunomiya onze ranking beschermen en natuurlijk is er ook het prijzengel­d”, zegt Raf Bogaerts. “De winnaar in Japan verdient net geen 50.000 euro.”

Qua wedstrijde­n en competitie­s in 2022 was het tot nu toe behoorlijk rustig voor Team Antwerp. “We waren in Zwitserlan­d actief, wonnen het toernooi op de wereldtent­oonstellin­g in Dubai en hebben ook nog een toernooi in Düsseldorf gespeeld. Ondertusse­n hebben we onze eigen stek in sporthal Roosendaal in Merksem. In de eigen zaal konden we ons afgelopen weekend plaatsen voor de Ultra Challenger in het Servische Novi Sad. Dat toernooi vindt plaats op 3 en 4 juni en wordt wellicht de generale repetitie voor het WK in Antwerpen (21 tot 26 juni).”

Dat is echter voor later, de focus voor Team Antwerp ligt nu volop op de Aziatische tour. “Thibaut Vervoort, Caspar Augustijne­n, Nick Celis en ikzelf stappen vandaag het vliegtuig op. Ook onze physical trainer/kinesist Mathieu Keunen gaat mee. Hij bracht voor deze waanzinnig­e trip alle visa en andere documenten in orde. Ook inzake corona zijn er om naar Japan te reizen nog geen versoepeli­ngen sinds de Olympische Spelen van vorig jaar. We moeten dus nog altijd een negatieve covidtest

kunnen voorleggen.” Bryan De Valck weer fit

Team Antwerp krijgt tijdens zijn Aziatische tour waarschijn­lijk nog versterkin­g van twee spelers. “De revalidati­e van Bryan De Valck na een operatie aan de hand is voorbij. Hij maakt vrijdag zijn comeback bij tweedeklas­ser Oxaco. Als dat goed loopt en het seizoen van Oxaco is ten einde, pikt hij nog aan. Ook Maxime Depuydt komt waarschijn­lijk nog naar Mongolië of de Filipijnen. Na het toernooi in Japan reizen we door naar de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaata­r. Daar kunnen we trainen voor we op 21 en 22 mei deelnemen aan het challenger­toernooi. Van Mongolië gaat het dan naar de Filipijnen, waar we op 28 en 29 mei deelnemen aan de World Tour. Op 30 of 31 mei staan we dan hopelijk met enkele medailles in onze bagage opnieuw in Antwerpen.” 1STE KLASSE

Kontich OH Leuven B 50forfait

Kontich speelde een prima terugronde en pakt na deze forfaitzeg­e de derde plaats in het klassement. Met Lore Nuyens, die 31 keer scoorde, heeft Kontich ook de topschutte­r van de reeks in de ploeg.

Anderlecht B Wuustwezel

2DE KLASSE B

Vosselaar VVC Brasschaat

1STE KLASSE (V)

Phantoms Boom

2DE PROVINCIAL­E A (M)

51

Wuustwezel miste zelf twee open kansen en slikte nog voor rust na enkele snelle omschakeli­ngen drie tegengoals. Na de pauze scoorde Anderlecht ook een vierde keer, waarop Van Ginderen de eer kon redden. Uiteindeli­jk werd het nog 51. Wuustwezel eindigde de competitie op een achtste plaats.

42

Matthe bracht de bezoekers aan de leiding. Kort na de rust besliste Vosselaar met goals van De Bart, Tournier en Baeten de match. Michielsen diepte de voorsprong voor Vosselaar nog uit. De afscheidne­mende Boeren zorgde voor de 42eindcijf­ers. VVC Brasschaat sluit het seizoen af op een knappe vijfde plaats.

Phantoms Boom heeft een eerste Amerikaans­e versterkin­g voor volgend seizoen beet. Ashlyn Herlihy, een 25jarige en 1m85 grote power forward, komt over van Kortrijk Spurs. Bij de WestVlamin­gen was ze goed voor een gemiddelde van 13 punten, 6 rebounds en 1 assist.

Phantoms Boom B promoveert

Phantoms Boom B kroonde zich na een 6654zege tegen Cobras B tot kampioen in tweede provincial­e. De Steenbakke­rs wonnen 24 van de 26 matchen en promoveren zo naar eerste provincial­e.

 ?? FOTO BELGA ?? Raf Bogaerts, Thibaut Vervoort en Nick Celis stappen vandaag het vliegtuig op richting Japan. Thierry Mariën (tweede van rechts) is er niet bij. Caspar Augustijne­n is zijn vervanger.
FOTO BELGA Raf Bogaerts, Thibaut Vervoort en Nick Celis stappen vandaag het vliegtuig op richting Japan. Thierry Mariën (tweede van rechts) is er niet bij. Caspar Augustijne­n is zijn vervanger.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium