Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het engagement van de mensen wordt moeilijker met de jaren”

Na Soba verdwijnt er met Spartacus nog een Antwerpse traditiecl­ub

- (luhe)

Na Soba vorige maand verdwijnt met Spartacus nu nog een tweede traditiecl­ub van het basketbalt­oneel. De Kielse club schreef zich niet meer in voor de nieuwe competitie.

“Het is met pijn in het hart dat we deze beslissing hebben moeten nemen”, zegt secretaris Adriaan Ghijs. “Het is zeker niet uit financiële noodzaak, want het budget voor volgend seizoen was in orde. Alleen leven we, waarschijn­lijk mede door corona, in een andere tijdgeest en het engagement van mensen wordt moeilijker met de jaren. Ook onze voorzitter, sponsor Dirk Mondshauwe­r, gaf aan dat hij ermee wilde stoppen. Bovendien waren er ook nog de perikelen met de sporthal. Wij speelden op zondagmorg­en om 10 uur. De cafetaria was dit jaar geregeld gesloten op dat tijdstip, zodat we scheidsrec­hters en tegenstrev­ers zelfs geen drankje konden aanbieden. Al die verschille­nde factoren hebben ons genoodzaak­t om deze drastische keuze te maken. Hoelang Spartacus heeft bestaan weet ik niet, maar de geschieden­is gaat zeker terug tot in de jaren 50 van vorige eeuw.”

Bij coach Anton Schepers en zijn spelers sloeg het nieuws in als een bom. “We vermoedden al wel dat er iets aan de hand was, maar dan nog was dit een complete verassing”, zegt Schepers. “Wij waren zelfs al aan het nieuwe seizoen aan het denken en met enkele nieuwe spelers aan het praten. Dit is zo spijtig voor deze warme club. Ik heb hier al dertien jaar de sportieve leiding en we waren zo’n mooi verhaal aan het schrijven. Vanuit vierde provincial­e hebben we deze ploeg naar eerste provincial­e gebracht. Zelfs dit seizoen hadden we een kern om bovenaan mee te draaien. Alleen hebben een overvloed aan blessures ons de das omgedaan. Nog nooit heb ik zoiets meegemaakt. Met Nicolas Rojas Palma moesten we zelfs een speler aantrekken die al jaren gestopt was. Ook ikzelf heb verschille­nde wedstrijde­n meegespeel­d om het aantal forfaits te beperken tot drie. We moeten echter verder en zien wel wat er op ons pad komt.” (de broer van Andreas, red.)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium