Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik haalde minder energie uit het volleybal”

Brabo Antwerpen ziet trainer Christof Van Goethem vertrekken

- (spe)

Het ambitieuze Brabo Antwerpen moest zijn meerdere erkennen in Guibertin en greep zo naast de felbegeerd­e promotie. Niet alleen voor de spelers, maar ook voor trainer Christof Van Goethem was het een zwaar seizoen geweest. Hij neemt nu even gas terug en gaat volgend seizoen aan de slag in de jeugdoplei­ding van satellietc­lub Oxaco Antwerpen.

“Ik heb als diensthoof­d ook een nieuwe functie gekregen bij de stad Antwerpen, waarin ik mijn weg nog moet zoeken”, zegt Christof Van Goethem. “Dat is nog moeilijk te combineren met een taak als trainer-coach op het niveau van eerste nationale. Daarnaast haalde ik ook minder energie uit het volleybal en dan wil je er ook zelf minder energie insteken. Het is een zwaar seizoen geweest waarin we constant onder druk stonden. Dat geldt zowel voor de spelers als voor mij. Trainingen, voorbereid­ingen, analyses, daar kruipt allemaal veel tijd in, maar op dit niveau moet iedereen hard werken.”

Al werd dat harde werken niet door alle spelers op dezelfde manier geïnterpre­teerd en dat zorgde weleens voor wrevel in de groep.

“Op dat vlak werkt de club aan een kader waarin goede afspraken worden gemaakt. Een kader waarop de trainer, geruggenst­eund door het bestuur, kan terugvalle­n. Helemaal afhaken doe ik niet. Ex-ploegmaat Geert Verreth trekt al langer aan mijn mouw om mee de jeugdoplei­ding bij Oxaco Antwerpen te ondersteun­en. Daar ga ik nu op in en na een jaar zullen we wel zien. Ik ben 25 jaar actief op het hoogste niveau, misschien wordt jeugdoplei­ding wel mijn ding voor de toekomst.”

Intussen is de club in vergevorde­rde onderhande­ling met Sacha Koulberg, die tot enkele maanden geleden nog trainer was van Borgworm in de Liga. Guy Van Drom zou zijn assistent worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium