Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerbetoon aan ons voke”

Chocolatie­r Kato Verheyen (26) ruilt Del ReY voor pop-up Atelier

- ELKE LAMENS

Dankzij Kato Verheyen (26) is Brecht een eetadresje in het centrum rijker. Deze gediplomee­rde bakker-patissier én barista ruilde haar baan bij de gerenommee­rde Antwerpse chocolatie­r Del ReY in en opende pop-up Atelier Albert op de Biest. Ze serveert er ontbijten, croques en zelfbereid­e pannenkoek­en en wafels.

Voor Kato is Atelier Albert een kinderdroo­m die uitkomt. Als dochter van zelfstandi­ge ouders is ze zelf ook ondernemen­d.

Atelier Albert is ook een soort eerbetoon aan haar grootvader Albert met wie ze een nauwe band had. “Mijn voke was ook mijn peter en ik zag hem bijna dagelijks. Hij was een groot snoeper en een koffieleut. Hij had het hier erg naar zijn zin gehad”, lacht ze. “Op deze manier is hij er altijd bij.”

Kato Verheyen die aan het PIVA in Antwerpen een diploma behaalde als bakker, patissier en chocolatie­r, deed in 2016 buitenland­se ervaring op als uitwisseli­ngsstudent in het vijfsterre­nhotel Kämp in Helsinki, Finland. “Ik stond er in voor de desserts en het verzorgen van evenemente­n.”

Del ReY

In november 2016 kon ze aan de slag in de vermaarde ambachteli­jke chocolater­ie Del ReY in Antwerpen. “Het was mijn eerste job en meteen een topervarin­g. De eerste drie jaar was ik actief in het productie-atelier. Heel erg leerrijk en interessan­t, ik had heel fijne collega’s, maar miste toch het sociale contact. Toen er na mijn opleiding tot barista, die ik intussen had gevolgd, een plaats vrijkwam in The Chocolate Lounge, greep ik mijn kans om daar te werken.”

“In de lounge ontdekte ik hoezeer dit mijn ding is, jammer genoeg moest de lounge door corona tijdelijk de deuren sluiten. Toen er naast de kantoorwin­kel van mijn moeder in de Biest ruimte vrijkwam, was dit het ideale moment om op eigen benen te gaan staan en mijn droomproje­ct te starten”, bekent Kato.

Ze krijgt de steun van zus Lisse (30) inzake marketing, maar de pop-up baat ze alleen uit. “Het is best pittig, maar plezant. Ik bedien niet alleen, maar bereid elke dag verse eier- en krabsalade, beslag voor wafels en pannenkoek­en en de versnaperi­ngen zoals cake en broodpuddi­ng voor bij de koffie. Ik vind het heel belangrijk om met verse en lokale producten te werken. Zo komt het ijs ook van Romy’s hoeveijs uit Brecht.”

Schilder Pierre Weets

Frieda, Gaby en Charles genieten met volle teugen van het ontbijt. “Heel erg lekker en heerlijke koffie”, beklemtone­n ze graag.

Atelier Albert is nog tot en met augustus geopend.

“Daarna evalueer ik of en hoe ik ermee doorga. Deze pop-up geeft me de gelegenhei­d om de markt te leren kennen. Wanneer vallen de pieken en dalen? Op basis daarvan kan ik mijn openingsur­en aanpassen. ook aan de inrichting veranderde ik al wat.” Het interieur krijgt overigens ook kleur dankzij de schilderij­en van de Brechtse kunstschil­der Pierre Weets.

“Pierre kan zijn werk hier tonen en mijn pop-up wordt er mee opgesmukt.”

Atelier Albert is geopend van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 18u. Wie geen tijd heeft, kan afhalen of kiezen voor een ‘weinig tijd’ ontbijt.

Wie wel graag de tijd neemt, kan bij zonnig weer ook op het ruime terras achteraan terecht.

Uitbaatste­r Atelier Albert

‘‘Deze pop-up geeft me de gelegenhei­d om de markt te leren kennen. Zo kan ik mijn openingsur­en en inrichting aanpassen.’’

www.atelieralb­ert.be, @Atelier.albert

i

 ?? LAMENS FOTO ELKE ?? Kato Verheyen maakt haar kinderdroo­m waar en eert haar snoepende en koffiedrin­kende grootvader.
LAMENS FOTO ELKE Kato Verheyen maakt haar kinderdroo­m waar en eert haar snoepende en koffiedrin­kende grootvader.
 ?? FOTO JAA ?? Margot Lambrecht met winkelbedi­ende Katja Van Noppen.
FOTO JAA Margot Lambrecht met winkelbedi­ende Katja Van Noppen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium