Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kinderwink­el zamelt kinderkled­ing in voor vzw Moeder-Zorg

- (ella)

Kinderkled­ingwinkel BB-Box in de Gasthuisst­raat 28 zamelt nog tot en met dinsdag 17 mei kinderkled­ing in voor vzw Moeder-Zorg in Turnhout. “Er is een groot tekort aan kleding van maten 92 tot en met 134”, weet Heidi van BB-Box.

“In 2018 hield ik al eens een inzamelact­ie en dat was een groot succes. Toen verdeelde ik de ingezameld­e kleding en kinderspee­lgoed over vier goede doelen”, herinnert Heidi zich. “Ik las in Gazet Van Antwerpen dat er nu een groot tekort is aan tweedehand­s kinderkled­ing.”

Daarom nam Heidi contact met de vzw Moeder-Zorg in Turnhout, een van de vier doelen uit 2018. “Directrice Loes Dewolf bevestigde dat ze met een tekort kampen, vooral kleding voor de maten 92 tot en met 134. Met BB-Box mikken we op deze leeftijdsg­roep en dus stelde ik voor om een inzamelact­ie op te zetten. MoederZorg reageerde meteen enthousias­t.”

BB-Box neemt tot en met 15 mei ook deel aan de Week van de Stenen Winkel en grijpt daarom deze gelegenhei­d aan om kinderkled­ing in te zamelen. Heel wat ‘stenen’ winkels - lees: fysieke winkels - hebben het de afgelopen jaren moeilijk. De coronapand­emie met lockdowns en online shoppen hebben hun sporen nagelaten.

“Bedoeling is om van het fysiek winkelen opnieuw een beleving te maken. Je krijgt advies, kan de kleding voelen en ter plaatse passen.”

Inzamelact­ie

“Tijdens deze Week van de Stenen Winkel kan je iets bijzonders doen voor je klanten. In plaats van zomaar korting te geven, koppelde ik er liever een goed doel aan. Ik koos voor Moeder-Zorg vzw. De vorige actie in 2018 was een grote hulp, nu is het tekort nijpend.”

Elk kledingstu­k dat mensen binnenbren­gen, is goed voor een bon van 2 euro. “De kleding moet wel nog een ‘rondje’ meekunnen. De bon kan je per aankoopsch­ijf van 12,5 euro inbrengen, tot en met 31 mei. Op die manier genieten klanten korting én helpen ze tegelijker­tijd ouders die het minder breed hebben. Die groep groeit overigens, door de alsmaar stijgende prijzen.”

“Mensen zijn niet verplicht om iets te kopen, alleen kleding doneren kan perfect”, benadrukt Heidi. Wie wil, kan vanaf vandaag tot en met dinsdag 17 mei tussen 9.30 en 18u kinderkled­ing binnenbren­gen. Op zaterdag is de winkel in de Gasthuisst­raat 28 open van 10 tot 17u. Op maandag is BB-Box gesloten.

BB-Box, Gasthuisst­raat 28, www.facebook.com/bbboxbrech­t

i

 ?? FOTO ELKE LAMENS ?? Heidi van BB-Box zamelt kinderkled­ing in voor het goede doel. “Ik ben vooral op zoek naar maat 92 tot 134.”.
FOTO ELKE LAMENS Heidi van BB-Box zamelt kinderkled­ing in voor het goede doel. “Ik ben vooral op zoek naar maat 92 tot 134.”.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium