Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als het niet lukt in de media, heb ik nog mijn rechtendip­loma”

Celine Van Ouytsel, de eerste Miss België sinds lang die blijft hangen

- (eadp)

Als Miss België had ze in 2020 een absoluut rotjaar, waarbij zo goed als alle opdrachten wegvielen door corona. Maar Celine Van Ouytsel (25) blijft ook twee jaar na haar verkiezing alomtegenw­oordig in de media. En dat gebeurt lang niet bij elke miss. “Dat de mensen me toch blijven oppikken, had ik niet verwacht.”

Kandidaat-missen willen later graag “iets doen in de media”. Maar ze slagen daar lang niet allemaal in. De laatste Miss België die in de media bleef verschijne­n, is Noémie Happart (2013), mede dankzij haar echtgenoot, Rode Duivel Yannick Carrasco. Ook haar voorganger Laura Beyne werkt nog voor de televisie, als presentato­r bij de Franstalig­e zender RTL.

De opmars van Celine Van Ouytsel is dus opmerkelij­k. Ze werd in 2020 Miss België, waarna corona de agenda leegmaakte. “Daar heb ik nooit zwaar aan getild, want het was een moeilijke tijd voor iedereen”, vertelt ze. “Maar ik ben wel content dat de mensen me toch blijven oppikken. Dat had ik niet verwacht.”

In januari 2021 werd Van Ouytsel zelfstandi­ge. “Met het idee om van alles uit te proberen en dan zouden we wel zien. Ik had het drukker dan in mijn Miss-jaar, al was corona toen ook nog een grote factor. Dat ze nu nog aan mij denken, vind ik een hele eer. Ik blijf wel realistisc­h: als het morgen gedaan is, dan is dat zo. Ik heb nog mijn diploma rechten. Dat kan ik momenteel niet combineren, want het is zo druk. Maar het geeft me wel rust, want zo heb ik nog iets achter de hand.”

Socialmedi­amanager

In is Celine dagelijks te zien als ‘socialmedi­amanager’. Ze houdt reacties en vragen van de kijkers bij en heeft een buzzer waarmee ze kan inbreken in de show. “En dat dagelijks, zes weken aan een stuk. Het is druk, maar het sprak me

De Cooke & Verhulst Show enorm aan. Ik was eerder al eens te gast in de talkshow, misschien dat ze daarom aan mij dachten.”

Intussen was ze ook te zien in

Café De Mol, Vrede Op Aarde, BV Darts Missie Callcenter.

De Vuilste

en waagde zich ook aan waarin ze haar elleboog

Jobs Vips,

Ze brak. “Als je me vraagt waar ik van droom op televisie, dan zou ik graag zelf een programma presentere­n. Of meedoen aan

Dat vind ik een fantastisc­he show. Of ik goed kan dansen? Dat weet ik niet. Ik zou het wel graag leren.”

With The Stars.

Dancing

In de Amerikaans­e soap waar ze een gastrollet­je voor beet had na haar missverkie­zing, zal ze wellicht niet meer te zien zijn. “Door corona werd dat uitgesteld. Ik heb er intussen niets meer over gehoord. Jammer, maar ik heb het hier intussen ook druk.”

Wat ze het leukste vindt aan tvwerk? “Ik merk dat ik mensen blij kan maken en dat maakt mij dan weer blij. Het bijzonders­te wat ik al deed, was in 2020. Dat was zo gezellig toen we met zijn allen drie dagen in de Ardennen zaten als jury. Corona leek even heel ver weg.”

Mensen spreken Celine nu wel vaker aan. “Zelfs op vakantie in Marbella. Maar dat vind ik helemaal niet erg. Deze week zeiden drie oudere vrouwen aan de ingang van een winkel vriendelij­k goedendag, waarop ik hallo terug zei. Toen ik wat verderliep, hoorde ik een van hen zeggen: ‘Dat is die Miss België. Toch een sympathiek­e.’ Da’s toch keilief?”

Mooi

En

Meedogenlo­os,

Vrede Op Aarde

 ?? FOTO JOREN DE WEERDT ?? Celine Van Ouytsel: “Ik merk dat ik mensen blij kan maken en dat maakt mij dan weer blij.”
FOTO JOREN DE WEERDT Celine Van Ouytsel: “Ik merk dat ik mensen blij kan maken en dat maakt mij dan weer blij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium