Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zwaar vuurwerk ontploft in portiek verdachte in drugsdossi­ers

-

In de De Gilmanstra­at in Deurne is woensdagna­cht zwaar vuurwerk tot ontploffin­g gebracht in de portiek van een huis. Het geviseerde pand is de woning van Mounir E.B., verdachte in tal van drugsdossi­ers.

De politie werd woensdagna­cht opgeroepen voor een luide knal in de De Gilmanstra­at in DeurneNoor­d. Ter plaatse bleek dat een zwaar stuk vuurwerk, allicht een cobra, tot ontploffin­g was gebracht in de portiek van een woning. De voordeur en de overkappin­g van de portiek raakten hierbij beschadigd. “Niemand raakte gewond”, zegt parketwoor­dvoerder Kristof Aerts. “Het parket heeft een onderzoeks­rechter gevorderd, een eventuele link met het drugsmilie­u wordt onderzocht.”

De geviseerde woning is eigendom van de familie E.B., die al verscheide­ne keren het slachtoffe­r werd van vermoedeli­jk drugsgerel­ateerd geweld. In de De Gilmanstra­at brachten onbekenden in december 2018 een explosief tot ontploffin­g op de auto van een familielid.

Sky ECC

In de De Gryspeerst­raat werd in de zomer van 2020 al een andere woning van de familie onder vuur genomen met een machinegew­eer. De aanwezige huurders kwamen toen met de schrik vrij. Voor die aanslag werden ondertusse­n, na het kraken van Sky ECC, verscheide­ne verdachten opgepakt. Zij verschijne­n binnenkort voor de rechtbank.

Twee broers van de familie E.B., Mounir en Ilyas, komen voor in diverse grote drugsdossi­ers die de komende maanden voor de rechtbank zullen komen in Antwerpen. Het gaat hierbij over de invoer van tonnen cocaïne. Beide mannen verblijven al enige tijd in het buitenland. De voorbije weken werd zijn foto herhaaldel­ijk naar de media gestuurd, met de vermelding dat er een beloning zou worden uitgeloofd voor informatie over Gino.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium