Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Georgië wint voor het eerst WK-voetbal

Sportieve hoogspanni­ng in Te Boelaerpar­k

-

Er werd hard gestreden, donderdag in het Te Boelaerpar­k. 395 leerlingen van tien Borgerhout­se scholen speelden in meer dan zestig teams hun eigen versie van het WK voetbal. En voor het eerst in de geschieden­is kon Georgië zich tot wereldkamp­ioen kronen.

De achtste editie van het Borgerhout­se scholenvoe­tbaltoerno­oi stond dit keer volledig in het teken van het WK voetbal, dat eind november in Qatar van start gaat. Elk team vertegenwo­ordigde een land en streed onder de vlag van datzelfde land. In de voormiddag werden de kwalificat­ies gespeeld, ’s namiddags vond het eigenlijke toernooi voor de titel plaats.

Fairplay

Futsal Topsport Antwerpen en Kras Sport leverden de scheidsrec­hters om de wedstrijde­n in goede banen leiden.

Er werd fel gestreden, alle spelers gingen tot het uiterste maar uiteindeli­jk konden er maar drie bekers worden uitgereikt. Eén voor de grote winnaar van het WK en twee fairplaybe­kers.

Ecuador en Egypte werden beloond voor hun sportieve spel, maar dé enige echte wereldkamp­ioen was voor het eerst in de geschieden­is van het mondiale voetbal Georgië!

Gemengde ploegen

“Naar jaarlijkse traditie namen verschille­nde scholen uit Borgerhout het tegen elkaar op in een scholentoe­rnooi. Naast het sportieve aspect streven we hiermee ook naar verbinding en inclusie. Dit is een ideale gelegenhei­d voor scholieren om elkaar, op en naast het veld, te ontmoeten. Dat we in Borgerhout met gemengde ploegen spelen, kan ik alleen maar toejuichen”, zegt een tevreden districtss­chepen van Sport Mariam El Osri (Groen).

 ?? FOTO RR ?? Georgië wereldkamp­ioen! Wie had dat kunnen voorspelle­n?
FOTO RR Georgië wereldkamp­ioen! Wie had dat kunnen voorspelle­n?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium