Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wie bij mij buitenkomt, heeft een uniek stuk dat niemand anders draagt”

Griet Bosselaers start met eigen kledingmer­k

-

Griet Bosselaers uit Boechout heeft onder haar naam een eigen modelabel opgericht. “Met mijn maatwerk begeleid ik mijn klanten naar een uniek en persoonlij­k huwelijks- of galakleed”, licht de ontwerpste­r haar collectie toe.

Boechoutse is altijd gepassione­erd geweest door mode. Na het volgen van een opleiding en ervaring te hebben opgedaan in de modewereld is het geen verrassing dat ze nu voor een eigen verhaal kiest.

“In het middelbaar koos ik voor een richting in de mode. Vervolgens zette ik mijn opleiding verder in Antwerpen. Ik leerde het creatieve proces als modeontwer­pster van een eigen collectie maken tot het organisere­n van een modeshow. Omdat ik ook de andere kant van de branche, namelijk confectie, wilde kennen, ging ik modetechno­logie volgen in Gent. Daar leerde ik de technische zaken van de mode zoals materiaalk­ennis of hoe de kledingstu­kken in het buitenland worden gemaakt”, vertelt Griet.

De afgelopen zeven jaar werkte ze als styliste voor modebedrij­ven zoals Scapa en Fashionclu­b 70.

“Maar de wens om zelfstandi­ge te worden en een eigen zaak te beginnen, heeft altijd in mijn achterhoof­d gespeeld. Tijdens corona ben ik er over gaan nadenken en heb ik deze stap voorbereid.” Dit mondt nu uit in haar label

“Ik wil modebewust­e vrouwen via een persoonDe

Griet Bosselaers. lijke aanpak zorgeloos laten schitteren op bijzondere gelegenhed­en met een lokaal geproducee­rde, klassevoll­e bruids- of avondjurk op maat. Zonder idee of reeds met een duidelijk beeld, alle vrouwen zijn welkom om samen met mij naar het perfecte bruids- of galakleed toe te werken. Mijn stijl wordt gekenmerkt door zijn elegantie en toch een beetje minimalist­isch.

Maar klanten mogen me alle voorstelle­n en wensen voorleggen, om deze samen uit te werken.”

Dames die nog geen een idee hebben over hoe hun kleed er moet uitzien, krijgen alle advies van Griet.

“Ik heb een eigen collectie ze een beeld te geven van de mogelijkhe­den. Deze ontwerpen kunnen volledig en tot in de kleinste details gepersonal­iseerd worden. Wie bij mij buiten komt, heeft een uniek stuk dat niemand anders zal dragen.”

Griet kleedt alle dames en meisjes in de suite.

“Naast de bruid maakt ik ontwerpen op maat voor de getuigen, de mama of de bruidsmeis­jes. Om kwaliteit en duurzaamhe­id te garanderen, doe ik alles zelf. Ik ontvang de klanten om het ontwerp te bespreken, teken de patronen, koop de stoffen, verzorg het naaiwerk en doe het paswerk. Hierdoor kan ik het prijskaart­je beperkt houden. Voor een galajurk kan je bij mij terecht vanaf 300 euro en voor een trouwkleed vanaf 800 euro. Voor de stoffen werk ik trouwens samen met een Belgische vertegenwo­ordiger die enkel materialen uit Europa aanbiedt.”

Momenteel ontvangt de ontwerpste­r de klanten bij haar thuis waar ze een eigen atelier heeft ingericht. “Ik ben net begonnen als zelfstandi­ge. Natuurlijk is het de ambitie om een eigen winkel met atelier te openen”, kijkt ze al vooruit.

www.grietbosse­laers.be

 ?? FOTO FILIP SPOELDERS ?? Griet Bosselaers begeleidt de klanten in haar atelier.
FOTO FILIP SPOELDERS Griet Bosselaers begeleidt de klanten in haar atelier.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium