Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De vraag van 1 miljoen: wie volgt Schreuder op?

-

Ajax maakte gisteren de komst van Alfred Schreuder (49) officieel en dus mag Club Brugge alweer op zoek naar een coach. Inzicht in het vooropgest­elde profiel.

Na de cruciale zege tegen Union ontkende Schreuder het nieuws nog, gisteren mocht hij er wel mee naar buiten komen. “Hoofdtrain­er worden bij Ajax is eervol en voor mij een geweldige kans, die ik met beide handen aangrijp”, aldus de Nederlande­r in het communiqué. Hij tekende voor twee jaar. “Ik wil in Amsterdam prijzen pakken met attractief voetbal, maar eerst wil ik met Club Brugge het seizoen succesvol afsluiten. Ik zal er alles aan doen om afscheid te nemen met de titel.”

Hoe dan ook is het goed dat Club nu duidelijkh­eid heeft. Het ging er al wel een hele tijd van uit dat Schreuder zou vertrekken, maar nu kan het nog een versnellin­g hoger schakelen in de zoektocht naar een nieuwe trainer.

Vrancken van KV Mechelen?

Om het type trainer in te schatten, komen de uitspraken van Vincent Mannaert uit het recente verleden van pas. Gevraagd naar de troeven van Schreuder zei die begin januari het volgende: “Hij was beschikbaa­r, is Nederlands­talig, volgde de Belgische competitie, kende Club, werkte al in verschille­nde voetbalcul­turen, werkte aan de top en heeft ervaring als hoofdtrain­er.”

Beschikbaa­rheid dus, om te beginnen. Maar dat was vooral vanwege de timing halverwege het seizoen. Op dat moment ergens een coach weglokken, is moeilijk. Vandaar dat ook de naam van Mark van Bommel (45) op tafel lag, die ontslagen was bij Wolfsburg. De Nederlande­r zoekt nog altijd iets nieuws. Maar nu, na het seizoen, is het voor Club Brugge geen probleem om een afkoopsom te betalen. Het deed dat voor Ivan Leko in 2017 en voor Philippe Clement in 2019, dus waarom niet opnieuw? Neem nu Wouter Vrancken (43), die ook de vakjes ‘Nederlands­talig’, ‘kennis van de competitie’ en ‘ervaring als T1’ kan afvinken. Bovendien brengt hij met KV Mechelen dominant voetbal, wat sowieso een vereiste is bij Club. Vrancken kan voor circa 1 miljoen euro worden opgepikt bij KV, wat minder is dan de 1,5 miljoen die

Ajax voor Schreuder

 ?? FOTO BELGA FOTO REUTERS FOTO AP ?? Alexander Blessin (48), de Duitse coach van Genoa, maakte eerder al indruk bij Oostende en dacht in januari de opvolger van Clement te worden bij Club.
De Spanjaard Xabi Alonso leidt al drie jaar de B-ploeg van Real Sociedad en was ook vorige winter al in beeld.
FOTO BELGA FOTO REUTERS FOTO AP Alexander Blessin (48), de Duitse coach van Genoa, maakte eerder al indruk bij Oostende en dacht in januari de opvolger van Clement te worden bij Club. De Spanjaard Xabi Alonso leidt al drie jaar de B-ploeg van Real Sociedad en was ook vorige winter al in beeld.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium