Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kangoeroes verpletter­t Leuven

Tennis

- PATRICK CEULEMANS (xc) (b)

Leuven Kangoeroes Mechelen

the paint keyplayers

40 86

Wat een reactie van Kangoeroes Mechelen! De Maneblusse­rs wonnen na een collectiev­e demonstrat­ie de tweede wedstrijd van de halve finales van de play-offs en veegden het thuisverli­es meteen uit. De bordjes hangen weer in evenwicht, Kangoeroes Mechelen heeft opnieuw het thuisvoord­eel en het mentale overwicht.

Zo mooi de demonstrat­ie van de Mechelaars was, zo zwak waren de prestaties van Leuven en van Sportoase. In het slotkwart viel de verlichtin­g immers verschille­nde keren uit.

“Dit is mooi, maar het staat nog altijd maar 1-1”, aldus coach Kristof Michiels. “We mogen vooral niet gaan zweven. Zaterdag moeten we bevestigen in de eigen Winketkaai.”

Een goed gevulde Sportoase was klaar om Leuven naar een 2-0 te schreeuwen, maar dat was buiten. Kangoeroes Mechelen gerekend. De selectie van coach Kristof Michiels kwam bijzonder scherp aan de opworp. Vanuit een strakke defense walsten de Mechelaars over Leuven: 10-30 na het eerste kwart.

“Leuven reageerde wel in het tweede kwart, maar wij bleven geconcentr­eerd en hielden het overzicht”, analyseerd­e Michiels. “Een remonte van de Leuvenaars was daardoor niet mogelijk.” Bij 20-40 was de twintiger al een feit en Domien Loubry en co stoomden door naar 26-44 halfweg. In de eerste twee kwarts scoorden maar liefst acht Kangoeroes die ook nog eens zes op dertien bommen dropten.

Wie dacht dat Leuven na de rust scherp uit de kleedkamer zou komen, kwam bedrogen uit. Geen snelheid, balverliez­en en een schabouwel­ijke afwerking. Het werk van de strakke Mechelse verdedigin­g. De Amerikaan AJ Brodeur en Mattias Palinckx waren ijzersterk

en bij 34-64 was de dertiger een feit.

Na vier minuten in het slotkwart ging niet alleen bij Leuven, maar ook in de Sportoase het licht uit. Uiteindeli­jk werd de wedstrijd met verlichtin­g op halve kracht toch volledig afgewerkt. Coach Kristof Michiels gunde de volledige selectie speeltijd en kon vooral als Domien in

Loubry en Myles extra rust geven. Belangrijk met het oog op de partij van zaterdag. Als Kangoeroes Mechelen ook dan wint, komt een historisch­e eerste titelfinal­e wel heel dichtbij.

LEUVEN:

Willems 4, Heath 4, Allen 10, Boxus -, Cebasek 8, Vanderhaeg­en 0, McGlynn 4, Young 6, Stimant 0, T. Nunes Santos Cruz 4.

KANGOEROES MECHELEN:

Stephens 13, Loubry 5, Gysbrechts 3, Van Buggenhout 5, Kotrulja 0, Mennes 2, Alston 8, Foerts 9, Palinkcx 23, Waleson 6, De Clercq 0, Kotrulja 0.

Thomas Pieters heeft zijn start in de Soudal Open niet gemist. Op Rinkven liep hij de eerste ronde in 69 slagen. Die -2 doet hem net buiten de top twintig landen. “Ik ben ergens tevreden, ondanks een putting die niet helemaal liep zoals ik wilde”, stelde Pieters. Thomas Detry had meer moeite: hij moest genoegen nemen met een parronde (71). Kristof Ulenaers deed het beter met 70 of -1 uitkomen. Daarmee heeft hij uitzicht om vandaag de cut te halen die op die -1 wordt verwacht.

Na de eerste ronde staan de Engelsen Dale Whitnell, Sam Horsfield en Callum Shinkwin aan de leiding met 65 of -6.

Greet Minnen heeft het tornooi van Karlsruhe moeten staken nadat ze een positieve coronatest had afgelegd.

 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? AJ Brodeur scoort voor Kangoeroes Mechelen.
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY AJ Brodeur scoort voor Kangoeroes Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium