Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We hebben onze surplus aan ervaring ten volle uitgespeel­d”

Coach Kenneth De Swaef zet met Halle eerste belangrijk­e stap richting het behoud

- (madc)

Halle heeft de eerste belangrijk­e klip met succes omzeild door een matig Gooreind met 3-1 wandelen te sturen. De thuisploeg was sterker, beter georganise­erd en vooral meer ervaren dan de bezoekers. Met een gelukje stond er bij de rust een dubbele voorsprong op het bord en leek Gooreind de handdoek te gooien. De mannen van Cavens konden wel nog milderen maar gingen in de blessureti­jd finaal kopje-onder.

Bij Halle was coach Kenneth De Swaef uiteraard meer dan tevreden. “Na een moeilijker openingskw­artier hebben we ons gaandeweg in de match gespeeld. De afspraken die we vooraf maakten, werden prima uitgevoerd en natuurlijk helpt het ook als je op slag van rust met een verder kan uitlopen.”

Een hoekschop van Pairon waaide in de verste kruising binnen en zette dus Halle op rozen. Gooreind kon enkel veel goede wil en inzet in de weegschaal leggen. Te weinig om het behoud te verzekeren want er zat te veel afval in het spel. Met nog een kwartier op de klok moest thuisgoali­e Verheyen zich wel tonen op een kopbal van Van Den Broek. “Gooreind had enkele kleine én één grote kans. Toch vond ik deze zege meer dan verdiend. Het tegendoelp­unt dat we alsnog toestaan op het einde zorgde wel voor een extra stressmome­ntje. Door die goal besefte ik plots opnieuw dat een wedstrijd negentig minuten en soms langer duurt. Geconcentr­eerd blijven is dus nog steeds de boodschap”, aldus De Swaef.

Opvallend was ook de vrijheid die thuisspele­r Zakaria Daali genoot. Hij dribbelde naar hartenlust en stuurde elke verdediger meermaals het Hallebos in. “We lucky goal hebben onze surplus aan ervaring ten volle kunnen uitspelen tegenover de jonge talenten van Gooreind. Zaka was bepalend, al werd er hem ook nauwelijks iets in de weggelegd. We zijn er bijna, maar staan momenteel nog nergens. Komende zondag kunnen we met de voetjes omhoog het resultaat van het duel tussen Gooreind en Beerzel afwachten.”

Voor Gooreind is de opdracht ook duidelijk want enkel winst tegen Beerzel, zondag, geeft nog een waterkansj­e op het behoud. Al moeten de voetbalgod­en dan wel echt in een goede bui zijn… of familie hebben in Wuustwezel. aansluitin­gstreffer, waardoor het nog even spannend werd. Ver in blessureti­jd scoorde Halle een derde keer, waardoor de bezoekers met een half been in vierde provincial­e staan.

 ?? FOTO ROBIN FASSEUR ?? Zakaria Daali (midden) bleek een ware gesel voor de Gooreindse verdedigin­g. “Zaka was bepalend, al werd er hem ook nauwelijks iets in de weggelegd”, aldus Halle-coach Kenneth De Swaef.
FOTO ROBIN FASSEUR Zakaria Daali (midden) bleek een ware gesel voor de Gooreindse verdedigin­g. “Zaka was bepalend, al werd er hem ook nauwelijks iets in de weggelegd”, aldus Halle-coach Kenneth De Swaef.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium