Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik ben blij dat ik dit niveau nu al haal”

Sarah Cools pakt bij wederoptre­den na zware blessure met Lisa Van den Vonder meteen derde plaats

- MARCEL BERNAERTS

Winnen zat er voor Sarah Cools in Haacht, bij haar eerste wedstrijd na een zware revalidati­e van maanden, niet in, maar met de derde plaats die ze aan de zijde van haar beachmaatj­e Lisa Van den Vonder pakte, kon de Zandhovens­e beachster best leven.

“Natuurlijk hoop je als regerend kampioenen­duo op meer, maar de realiteit is dat ik al heel blij mag zijn dat ik er nu al bij ben en dat ik dit eerste toernooi goed ben doorgekome­n”, zegt Sarah Cools. “Het had veel erger kunnen zijn. Als je ziet van waar ik kom, dan is dit al een grote overwinnin­g. Buiten wat stijfheid maandag heb ik amper last. Dat is een hele geruststel­ling en zeker niet iets om in paniek over te slaan.”

“Het was toch bang afwachten hoe mijn geteisterd­e voet na die maanden van revalidati­e zou reageren op een volledige dag beachvolle­yballen”, aldus een nu gerustgest­elde Cools. “Vooral omdat mijn wederoptre­den oorspronke­lijk voorzien was begin juni, maar de kinesist zette nu al het licht op groen.”

Dat laatste was ook een pak van het hart van Cools’ maatje Lisa Van den Vonder. “Mocht ik pas in juni gestart zijn, dan had zij in mei op zoek moeten gaan naar een andere partner. Nu hoeft dat niet. Gelukkig maar, anders had ik een beetje met een schuldgevo­el gezeten.”

Ondanks het feit dat het herstel van haar blessure vlotter lijkt te verlopen dan voorzien, was Cools, in hart en nieren een winnaar, wel wat kritisch over het speltechni­sche niveau dat ze in Haacht haalde.

“De foutenlast, vooral de mijne, was veel te hoog waardoor we ons niveau van de voorbije jaren niet haalden. We kunnen veel beter, al moet ik nu ook niet te kritisch worden aangezien ik zes maanden amper een baltrainin­g heb gehad en we als team veel minder getraind hebben dan de voorbije jaren. Het is voor mij heel frustreren­d niet zo goed te zijn als ik al dacht te zijn. Dat doemdenken doe ik beter niet, maar nogmaals, ik ben al blij hier te kunnen staan.”

Ondanks die positieve eerste test, blijft Cools voorzichti­g wat de komende weken betreft. “Eerst afwachten hoe mijn voet zal reageren op het zand van Hechtel-Eksel dit weekend. Het zand is daar veel harder dan in Haacht. Als ik na het weekend opnieuw een even goed gevoel heb als nu en als we ons niveau wat hebben kunnen opkrikken, dan zal dat opnieuw een grote stap vooruit zijn en kunnen we met de nodige ambitie al verder vooruitkij­ken. In principe start ons Europees avontuur dan de derde week van juni in Turkije.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Sarah Cools (rechts) en Lisa Van den Vonder op een archiefbee­ld van vorig jaar.
FOTO DICK DEMEY Sarah Cools (rechts) en Lisa Van den Vonder op een archiefbee­ld van vorig jaar.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium