Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De finale nu nog missen zou enorm zuur zijn”

Yannis Van Parys verwacht dat Hoboken voorsprong niet meer uit handen zal geven

- (mabe)

GS Hoboken Ster start vanavond in de terugwedst­rijd van de halve finales van de play-offs na de 2-7-overwinnin­g van vorige week met een bonus van vijf doelpunten op Schaarbeek. In principe mag het voor Hoboken dan ook niet meer mislopen. Gebeurt dat toch, dan zal de frustratie bij al wie met Hoboken begaan is immens groot zijn.

“Dit mag niet meer mislopen. Als we dit nog uit handen geven, moeten we onszelf voor de kop slaan. Nu nog de finale missen is eigenlijk uit den boze. Dat zou enorm zuur zijn”, zegt Yannis Van Parys. “Ik zie Schaarbeek niet meteen die vijf doelpunten achterstan­d goedmaken, al is er het cliché dat iedere wedstrijd gespeeld moet worden.”

“Ik ga ervan uit dat we genoeg ervaring in onze ploeg hebben om deze klus te klaren. We zijn het aan onszelf verplicht om die finale te halen en liefst ook nog de titel te pakken. Het is al iets te lang geleden dat we met de club nog een prijs op het hoogste niveau hebben gepakt. Nu hebben we ook de kans om het debacle in de beker, waar we er veel te vroeg uitgingen tegen een team uit de lagere reeksen, recht te zetten en dit seizoen een beetje glans te geven.”

“We moeten gefocust aan de wedstrijd starten en voorkomen dat we snel op achterstan­d komen, want dan zou het nog een moeilijke avond kunnen worden. We moeten gewoon van onze eigen sterkte uitgaan, voluit voor de winst gaan en niet speculeren op een gelijkspel of een kleine nederlaag. Als we dan de efficiënti­e van vorige week opnieuw aan de dag kunnen leggen, dan zal Schaarbeek van heel goede huize moeten zijn om ons uit de finale te houden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium