Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten van onze eigen kwaliteite­n uitgaan”

Zakaria Haid El Assiri gelooft in kansen op finale van FT Antwerpen

- (mabe)

FT Antwerpen kan vanavond op Châtelet een eerste stap richting de finale van de play-offs zetten. De Sinjoren waren in de reguliere competitie twee keer de betere van Châtelet, maar ze beseffen maar al te goed dat in deze play-offs andere wetten gelden. Toch heeft nieuwkomer Zakaria Haid El Assiri er alle vertrouwen in dat FT Antwerpen ook vanavond de bovenhand zal halen.

“We moeten niet opkijken naar de anderen, zij moeten naar ons opkijken”, klinkt het redelijk zelfzeker uit de mond van Zakaria Haid El Assiri, die voor het eerst in zijn futsalcarr­ière in de halve finales van de play-offs staat. “Ik ben ongeloofli­jk tevreden over dit eerste seizoen bij Antwerpen. Het was voor mij al een mooi seizoen en dat kan nog mooier worden als we erin zouden slagen om in de finale te geraken.”

“We weten dat spelen op Châtelet altijd moeilijk is, maar we gaan er met de mentalitei­t naartoe dat we die match moeten, kunnen en zullen winnen. We voelden tijdens de voorbije trainingen dat het goed zat en willen dat ook vanavond en volgende week tonen. Zelf voel ik me vrij goed nu het veldvoetba­l voorbij is en ik de voorbije weken meer heb kunnen rusten en de focus volledig op het futsal heb kunnen leggen.”

Ook manager Staf Verbeeck gelooft in de kansen van zijn team, al blijft hij vooral omwille van de kleine zaal in Châtelinea­u wel op zijn hoede.

“De ploegen in de top vier, buiten HalleGooik, liggen dicht bij elkaar, maar ik vind dat we die plaats in de finale verdienen”, aldus Verbeeck. “Al zullen ze dat bij Châtelet allicht ook vinden. Die twee zeges in de reguliere competitie zijn nu van geen tel, dit is een totaal andere competitie. Hier gaat het om de prijzen.” (lachje)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium